09 márc

Cukorbetegség vs. probiotikumok

Lássuk, hogyan is segít a cukorbetegségen, ha bevetésre indulnak a jótékony hatású ügynökök ⇒ A PROBIOTIKUMOK

A cukorbetegség kezelésében, nagyon fontos szerepük van a probiotikumoknak. Több intézmény tagjaiból álló csoport¹ együttes erővel szisztematikus vizsgálat alá vette az eddig elvégzett tanulmányokat. Így összesen 1120 jelentést vontak be a vizsgálatba.

Az elemzés a következő eredményt hozta: Az elvégzett állati kísérleteknél két eset kivételével mind, míg a humán vizsgálatoknál az összes azt mutatta, hogy a probiotikus kezelés jó hatással van a cukorbetegségben szenvedőkre. A tanulmányokban vizsgálták az étkezés előtti és utáni vércukorszintet, a glikált hemoglobin értékét, az inzulint és az inzulinrezisztenciát. A probiotikumok használata minden esetben jótékonyan hatott az értékekre, és legalább egy értéken mindig jelentős javulást hozott. További jelentős javulás mutatkozott a lipid profilok, a gyulladást keltő és antioxidáns paramétereken.

Ezek adminisztrált eredményekből levont következtetések, melyekből az is leszűrhető, hogy a nagyobb hatékonyságot a Lactobacillus törzsek okozzák.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

hivatkozások:
link

1 – Tagok és csoportok:

  • Elham Razmpoosh
  • Maryam Javadi
  • Hanieh-Sadat Ejtahed
  • Parvin Mirmiran
  • Children Growth Research Center,Qazvin University of Medical Sciences
  • Obesity and Eating Habits ResearchCenter, Endocrinology and Metabolism Molecular Cellular Sciences Institute,Tehran University of Medical Sciences
  • Endocrinology and MetabolismResearch Center, Endocrinology andMetabolism Clinical Sciences Institute,Tehran University of Medical Sciences
    Nutrition and Endocrine ResearchCenter, Research Institute for EndocrineSciences, Shahid Beheshti University ofMedical Sciences
  • Department of Nutrition and ClinicalDietetics, F aculty of Nutrition Sciencesand F ood Technology, National N utritionand Food Technology Resear ch Institu te,Shahid Beheshti University of MedicalSciences
  • Correspondence to: ParvinMirmiran, Nutrition and EndocrineResearch Center, Research Institutefor Endocrine Sciences, ShahidBeheshti University of MedicalSciences
Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat