14 jún

Így készül a PRO-PRE Joghurt az oltóanyagból

 

Ezekre van hozzá szükséged:
 
  • 1 liter tej
  • 1 tasak PRO-PRE Joghurt oltóagyag
  • TeFe Ház (ebben fog érlelődni a joghurt)
Persze egy lábosra is.
Jó ha van konyhai hőmérőd, de nélküle is fogsz boldogulni.



1.
Melegítsd fel a tejet 45-47°C-ra.
 
02c

 

Figyelmeztetés!
Igaz, hogy az egyetlen dolog a hőfok amit el lehet rontani, azért ne aggódj. 50°C felett sérülhetnek a bacik, túl alacsony hőfokon pedig nem fog rendeltetésszerűen lezajlani az érlelési folyamat. A megfelelő hő, jól megállapítható az érzékszerveinkkel. A 45-47°C az a hőmérséklet amit még szürcsölés nélkül meg lehet inni, de határozottan meleg. Ami ennél alacsonyabb hőmérsékletű, az csupán langyosan meleg. 45-47°C! Erről kell, hogy induljon az érlelés.



2.
Keverd el a tasak tartalmát a meleg tejben.
Addig keverd, míg teljesen feloldódik. Ez kb. 10-20 másodperc.



3.
A beoltott tejet öntsd a befőttesüvegbe.
Tekerd rá a fedelet és helyezd el a érlelő házba (TeFe Ház).
Figyelmeztetés!
Ügyelj rá, hogy ne hűljön 43-44°C alá a beoltott tej, míg a TeFe Házba helyezed.



4.
Hagyd 8-10 órát érlelődni a joghurtod.
Szobahőmérsékletű helyen tartsd a TeFe Házat az érlelés alatt. Például a konyhapulton.



5.
Vedd ki a TeFe Házból a befőttesüveget és tedd be a hűtőbe.
A joghurt akkor készül el, amikor lehűlt. Tetszés szerint ízesítheted, vagy fogyaszthatod natúran.

 


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat