Margaréta pizza, joghurtos tészta alappal
Hiper gyors pizza recepttel készültünk nektek, ezen a szép őszi napon. Nem kell várnod, hogy megkeljen a tészta. Csupán össze kell keverni a hozzávalókat és ennyi a tésztája, hogy megpakold a kedvenc feltétekkel. Az íze fenséges, a tészta állaga roppanós, a PRO-PRE csapat minden tagja imádja.
Kell ennél több indok, hogy kipróbáld? 😛
Hozzávalók:
Tésztához
- 300 g élesztős lisztkeverék
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 300 g PRO-PRE Joghurt
- Ízlés szerint fűszerek (olaszfűszerek)
Szószhoz
- 400 g apróra vágott paradicsom
- 1 teáskanál szárított vegyes fűszernövény, plusz egy kicsi majd a tetejére
- 2 csipet porcukor
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g mozzarrella sajt reszelve, pluszba a tetejére is
- só és bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220 °C fokra, de a tepsit is tegyük bele felmelegedni.
- Készítsük el a szószt. A paradicsomot, fűszernövényeket és a cukrot egy serpenyőbe tesszük.
- A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük, és tegyük ezt is a serpenyőbe.
- Közepes lángon 10 percig óvatosan pároljuk, amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a lángról, sózzuk, borsozzuk.
- Hagyjuk kihűlni.
- Jöjjön a tészta elkészítése. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót egy tálba és csináljunk egy lyukat a közepébe.
- Öntsük bele a joghurtot és villával keverjük össze.
- Gyúrjuk addig, amíg jól összeáll a tészta, majd enyhén lisztezett felületen tovább gyúrjuk egy kis labdává.
- Osszuk a tésztát négy egyenlő részre és nyújtsuk ki őket.
- Óvatosan vegyük ki a forró tepsit a sütőből, és fektessük bele a négy darab kinyújtott tésztát.
- Süssük 3-4 percig, amíg elkezd emelkedni, majd vegyük ki a sütőből.
- Forgassuk át, és a tetejére mehet a szósz, a mozzarella, egy csipet bors és fűszerek.
- Tegyük vissza a sütőbe, kb. 5 percre, amíg a sajt meg nem pirul az összes tetején.
- Kész is a roppanós, ízletes meleg vacsoránk.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!