04 febr

Kukoricás sajtkrémleves

Elsőre talán furán hangzik, de bizony nagyon ízletes a leves, ami megbújik mögötte. A receptek azért jó dolgok, mert biztosan tudod, hogy valaki már megcsinálta előtted és bátran ajánlja másoknak is. Így most én is arra buzdítalak, hogy készítsd el! A megszokott húsleves helyett, most ezt tedd az ebédlő asztalra. 🙂

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz kukorica
  • 1 erőleves kocka
  • 2 evőkanál PRO-PRE Joghurt
  • 1 evőkanál teljes kiörlésű rozsliszt
  • 1 db tömlős sajt
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve
  • 3-4 dl víz
  • só, bors, jalapeno ízlés szerint

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, majd beletesszük az egy evőkanál teljes kiörlésű rozslitet. Ezt össze pirítjuk és közben hozzáadjuk a zuzott fokhagymát. Majd a kukoricát beletesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Miután kellően megpuhult, egy mixer segítségével pépessé törjük. A meglévő masszát felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük az erőleves kockát, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Hagyjuk egy kicsit összeforrni, majd mehet bele a tömlős sajt és a joghurt. Amint elolvadt hozzáadjuk a reszelt sajtokat és az egészet hagyjuk összeolvadni. Amit kapunk az egy krémes erőteljes leves lesz, melyet bátran megbolondíthatunk egy kis jalapenoval.

kukor_sajtkleves_3
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat