19 Már

Vörösáfonyás, csoki darabos zabkeksz PRO-PRE módra

Reggelire meleg tejjel, ebédre desszertként, de még vacsorára nasiként is helyt áll ez a finomság. Épp annyira édes és omlós a tészta, hogy az áfonya és csoki darabokkal együtt tökéletes harmóniát alkotnak az ízek világába. Süssön sütit mindenki 🙂

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg aszalt vörösáfonya
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2-3 evőkanál PRO-PRE Joghurt
  • 1 tábla tejcsokoládé darabolva

vorosafonyas_tejjel

Elkészítés:

A lisztet a zabpehellyel, porcukorral, sütőporral, szódabikarbónával és fahéjjal összekeverem. Egy másik edényben a vajat megolvasztom és a mézzel habosra keverem. Hozzáadom a tojást és még tovább keverem. Majd a vajas tojásos masszához hozzáadom a lisztes keveréket. Végül a vörösáfonyát és a csoki darabokat is bele szóróm. Jól összedolgozom az anyagokat és fél órára hűtőbe teszem. Közben egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A meghűlt masszából egy kanál segítségével kis gombócokat teszek a tepsire, és kicsit megnyomom a tetejét, hogy laposabb legyen. Ezután közepes lángon kb. 20 percig sütöm. Ha már enyhén piros a teteje is kész a kekszünk.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat