07 jan

8 ok, hogy miért fogyassz rendszeresen joghurtot!

1. A megfelelő formádért

Dr. Michael Zemel¹ klinikai teszttel² igazolta, hogy joghurtfogyasztással hatékonyabb testzsírtömeg, és ezáltal testsúly csökkenés érhető el.  Csupán napi 2 dl joghurttal megkönnyíted fogyókúrád, valamint a benne található aminosavak segítik a zsírégetést.

2. Szervezet számára hasznos baktériumokat tartalmaz

A joghurt esetében a hasznos baktérium alatt azokat a kis élőlényeket értjük, melyek az emésztőrendszerben élnek. Ezeket leggyakrabban az „élő és aktív kultúra” kifejezéssel illetik. Segítik az emésztés megfelelő működését és kiűzik azon káros mikroorganizmusokat, melyek gyulladást vagy bélfertőzést okozhatnak. A hatékonyság növelése érdekében érdemes olyan joghurtokat fogyasztani, melyek ezen aktív kultúrákon kívül probiotikus törzseket és prebiotikumokat is tartalmaznak.

Ilyen a  PRO-PRE Joghurt oltókultúrája, melyben a hat különböző hasznos törzs aktivitását három féle prebiotikum támogatja. Ezek a prebiotikumok, olyan rostanyagok, melyek szelektíven csak a hasznos baktérium fajok aktivitását erősítik.

3. Segíti a szervezetbe bevitt vitaminok és egyéb anyagok hasznosulását

A joghurtban számos ásványi anyag és vitamin megtalálható, mint a kálcium, kálium, foszfor, jód, cink, B2-vitamin, B5-vitamin és B12. A joghurt pozitív tulajdonsága közé tartozik, hogy segíti a fontos alapanyagok felszívódását és beépülését a szervezetbe.

4. Az edzés utáni gyorsabb regenerálódás érdekében

Különösen igaz azokra a joghurtokra, melyeknek magas a fehérjetartalma, hogy biztosítja az izmok aminosav szükségletét, valamint a szénhidrátok pótolják az energiát, melyet az edzés utáni kimerültség okoz. A joghurt segít növelni a bél vízfelszívó képességét, ezzel javítva a folyadékpótlást.  

A PRO-PRE Joghurt oltókultúra magas természetes ásványi anyag tartalmú fehérjében gazdag, ezért ajánljuk a sportolók étrendjéhez is.

5. A joghurt segít megelőzni a magas vérnyomást

A magyar lakosság igen magas aránya (25-30%) szenved magas vérnyomástól, vagy egyéb szív és érrendszeri problémától. A joghurt segíti a feleslegesen felhalmozott nátriumot kivezetni a szervezetből, javítja a koleszterin szintet és hozzájárul a vese megfelelő működéséhez.

6. A rendszeres joghurtfogyasztás segít távol tartani a megfázást.

Egy bécsi egyetemen végzett tanulmányban³ bizonyították, hogy már napi 1 dl joghurt fogyasztásával erősebb és aktívabb lesz a T-sejteknek a működése. Ezek a sejtek szállnak harcba a megfázással és fertőzésekkel. A joghurtban lévő hasznos baktériumok segítik az immunrendszerben található sejtek munkáit, melyek így hatékonyabban műkődnek a védekezés során.

hogy_tobbet_mosolyogj

7. Joghurt, hogy sokat mosolyogj

A joghurt fogyasztása csökkenti a szájban azon baktériumok jelenlétét, melyek a fogágy betegségek kialakulásáért felelősek. A tejsav pedig jót tesz a fogínynek és védi a fogzománcot is.

8. A natúr joghurt “testre szabható”

A legjobb joghurt az, amit magad készítesz!

Fontos tudni, hogy a joghurtban lévő jótékony mikroorganizmusok 50-60°C felett elpusztulnak. Azonban azt, hogy milyen módon használod fel, már a képzeletedre bízzuk. Ízben és funkcióban szinte határtalan lehetőségeket rejt a natúr joghurt.

A PRO-PRE oltókultúrából készíthető joghurtnál nem ismerünk magasabb aktivitású élő joghurtot. 6 féle kultúrát és 3 féle prebiotikumot, valamint teljes tejfehérje koncentrátumot tartalmaz a csomag.

Elkészítése pofon egyszerű és a végeredmény rendkívül finom!

A fenti bejegyzés teljes terjedelmében a SPORTIME Magazin most megjelenő számában lesz olvasható.

 

(1)  Nevéhez több mint 140 klinikai vizsgálat kötődik, melyek publikálásra kerültek.

(2)  A klinikai teszt a joghurt testzsír és izomtömegre gyakorolt hatását vizsgálta.  A kísérlet során 2 csoportot vizsgáltak, akik 12 héten át diétáztak. A diétában az egyetlen különbséget az jelentette, hogy az egyik csoport joghurtot fogyasztott, míg a kontroll csoport joghurt helyett egyéb helyről kapta meg a joghurtnak megfelelő kalória és kálcium forrást. Az eredmények kimutatták, hogy joghurtot fogyasztó csoportnál a kontroll csoporthoz képest 22%-kal nagyobb volt a súlycsökkenés és 81%-kal csökkent hatékonyabban a testzsírtömeg. (ref.no.: 15672113)

(3)  A tanulmány a téli betegségek idején készült. A résztvevők között azoknál, akik rendszeresen fogyasztottak joghurtot, kevésbé fordult elő probléma. Néhány embernél jelentkeztek ugyan tünetek, de ott is gyors lefolyású volt a betegség. (ref.no.: 16508257)


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat