Áfonyás, csokoládés joghurtos kuglóf
A fiatalabbak is elkezdhetik!
Talán nincs is olyan ember, akinek a kuglófról ne a csipke terítő és a nagymama ugrana be. Ez a csodás aszalt áfonyás, csokoládés sütemény – bár tökéletes, mint egy igazi, nagyi-féle finomság, mégis bátran nekiállhatnak az ifjú konyhaművészek is: amellett, hogy borzasztóan fincsi, tényleg elronthatatlan! Íz, illat és külcsín tökéletes! Már csak egy bögre forró kakaó kell mellé 😉
Hozzávalók:
- 35 dkg jó minőségű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- csipetnyi só
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2,5 dl PRO-PRE joghurt
- 15 dkg durvára vágott étcsokoládé
- 15 dkg aszalt vörösáfonya
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük, beleszórunk egy csipetnyi sót, majd a tojásokkal simára dolgozzuk. A sütőport elvegyítjük a liszttel, majd három részletben, felváltva a joghurttal, a vajas masszához adjuk. A kész tésztába belereszeljük a citromhéjat, majd beledobáljuk a csokoládét és az áfonyát is. Vajazott és zsemlemorzsával megszórt kuglóf formába öntjük és 160 fokos sütőben 1 órán át sütjük.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!