01 okt

Áfonyás, csokoládés joghurtos kuglóf

A fiatalabbak is elkezdhetik!

Talán nincs is olyan ember, akinek a kuglófról ne a csipke terítő és a nagymama ugrana be. Ez a csodás aszalt áfonyás, csokoládés sütemény – bár tökéletes, mint egy igazi, nagyi-féle finomság, mégis bátran nekiállhatnak az ifjú konyhaművészek is: amellett, hogy borzasztóan fincsi, tényleg elronthatatlan! Íz, illat és külcsín tökéletes! Már csak egy bögre forró kakaó kell mellé 😉

afonyaskuglof

Hozzávalók:

  • 35 dkg jó minőségű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2,5 dl PRO-PRE joghurt
  • 15 dkg durvára vágott étcsokoládé
  • 15 dkg aszalt vörösáfonya
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A vajat a cukorral habosra keverjük, beleszórunk egy csipetnyi sót, majd a tojásokkal simára dolgozzuk. A sütőport elvegyítjük a liszttel, majd három részletben, felváltva a joghurttal, a vajas masszához adjuk. A kész tésztába belereszeljük a citromhéjat, majd beledobáljuk a csokoládét és az áfonyát is. Vajazott és zsemlemorzsával megszórt kuglóf formába öntjük és 160 fokos sütőben 1 órán át sütjük.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat