Barackos joghurtos bazsalikomos leves – a fűszeres csábítás

A nádcukor pikáns füstje, a citromhéj fanyarsága, a lédús őszibarack édessége, a bazsalikom csiklandóssága, a fahéj aromája és a joghurt selymessége ölelkezik ebben a csodás, hűsítő, borzongatóan finom nyári gyümölcslevesben.
Érezd és élvezd!
Hozzávalók:
- 1,2 liter víz
- 8 dkg nádcukor
- 1 citrom héja
- 1 db fahéj
- pici só
- 4 szép őszibarack
- 9 friss bazsalikomlevél
- 3 dl PRO-PRE Joghurt
- 1 ek. étkezési keményítő
- szeletelt mandula
Elkészítés:
A vízhez, hozzáadjuk a nádcukrot, a citromhéjat, fahéjat és egy pici sót. Felforraljuk, közben megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Kiszedjük a főzetből a fűszereket, majd beletesszük a felkockázott barackot és a bazsalikomlevelet.5-8 percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesre keverjük a keményítővel. Kihalásszuk a bazsalikomot a levesből és a tűzhelyről levéve besűrítjük a joghurttal. Kihűtjük, tálaláskor meghintjük pirított mandulaszeletekkel.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!