06 aug

Barackos joghurtos bazsalikomos leves – a fűszeres csábítás

A nádcukor pikáns füstje, a citromhéj fanyarsága, a lédús őszibarack édessége, a bazsalikom csiklandóssága, a fahéj aromája és a joghurt selymessége ölelkezik ebben a csodás, hűsítő, borzongatóan finom nyári gyümölcslevesben.

Érezd és élvezd!

Bazsalikomos-őszibarackleves

 

Hozzávalók:

  • 1,2 liter víz
  • 8 dkg nádcukor
  • 1 citrom héja
  • 1 db fahéj
  • pici só
  • 4 szép őszibarack
  • 9 friss bazsalikomlevél
  • 3 dl PRO-PRE Joghurt
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

A vízhez, hozzáadjuk a nádcukrot, a citromhéjat, fahéjat és egy pici sót. Felforraljuk, közben megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Kiszedjük a főzetből a fűszereket, majd beletesszük a felkockázott barackot és a bazsalikomlevelet.5-8 percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesre keverjük a keményítővel. Kihalásszuk a bazsalikomot a levesből és a tűzhelyről levéve besűrítjük a joghurttal. Kihűtjük, tálaláskor meghintjük pirított mandulaszeletekkel.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!

 


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat