21 jún

Az ízesített joghurt boldogabbá tesz minket?

Mindannyian tudjuk, milyen érzés, amikor beleharapunk valamibe, és valami különleges ízt várunk, de e helyett valami mást kapunk, ami lehet élvezetes, de rossz élmény is. A Nemzetközi Élelmiszer Kutató intézet által közzétett új kutatás szerint, valóban képes megváltoztatni az egyén hangulatát, hogy az adott élelmiszeripari termék kellemes meglepetést, vagy éppen csalódást okoz.

A joghurt íze
Wageningen UR Food & Biobased Research kutatócsoportja, különböző mérési módszerekkel vizsgálta az emberek érzelmi reakcióját, keresték az érzelmi hatásokat (ha mondhatjuk így) azokon a embereken, akik különböző joghurtot fogyasztottak. Három csoport volt, mindegyikben legalább 24 résztvevővel, akik kaptak két-két joghurtot kóstolásra. Mindkét joghurt azonos márkájú volt, de ízük és zsírtartalmuk különbözött. Ezután a csapat négy módszer segítségével tesztelte az érzelmeiket, beleértve egy új érzelmi tesztet is.

izesitett_boldogsag_01

Érzékszervi hatás
A csapat a joghurt érzékszervi hatását is megvizsgálta. Érzelmi különbséget nem mutattak az eper és az ananászos ízesítés esetében, viszont az alacsony zsírtartalmú változat már több pozitív érzelmi reakcióhoz vezetett. Legélesebben a vanília joghurt váltott ki erős pozitív érzelmi reakciót. Egy finom vanília illata képes olyan helyeken, mint a kórházi várótermekben, az agresszió csökkentésére.

Bízzuk magunkat érzelmeinkre, és együnk PRO-PRE Termékeket! Biztosan pozitív hatással lesz ránk.

A vanília joghurt hatásairól bővebb információt itt olvashat: https://www.elsevier.com/about/press-releases/research-and-journals/vanilla-yoghurt-makes-us-feel-happy,-suggests-research


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat