Citrommázas, áfonyás joghurt muffin

Kezd a napod ezzel, a szájban szétolvadó áfonyás finomsággal, melyet a fanyar citromos máz még különlegesebbé tesz. Mi mást mondhatnék még, mint hogy próbáld ki! Nyamiiiiii 😛
Hozzávalók:
Tészta
- 1,5 bögre +1 teáskanálnyi liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 bögre PRO-PRE Joghurt
- fél bögre olaj
- 1 bögre cukor
- 3 nagy tojás
- 1 citrom héja
- fél teáskanál vanília kivonat
- Félbögrényi áfonya (fagyasztott is lehet, de előbb olvaszd ki őket)
Citromos mázhoz
- 1 bögre porcukor
- 2 vagy 3 evőkanál friss citrom leve
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban, és tegyük félre.
Egy másik edénybe mehet az olaj, a joghurt, tojás, vanília kivonat és a citromhéj.
Habverő segítségével keverjük addig, míg össze nem állnak a hozzávalók. Egy evőkanál segítségével a lisztes keveréket kavarjuk hozzá a tojásos masszához.
Az áfonyát lisztbe hempergetjük. Majd a felét a tésztába keverjük.
Mehet a tészta a formákba, minden formát háromnegyed részig töltünk. A maradék áfonyát pedig a tetejére tesszük, és picit belenyomkodjuk.
Az előmelegített sütőben 180°C-on 30-50 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük és aranybarnára sütjük.
Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a citromos mázat. Habverő segítségével készítjük el a mázat. A porcukorhoz apránként adagoljuk a citromlevet, de ne legyen túl folyós, inkább massza állagra törekedjünk.
A kihűlt muffin tetejét belemártjuk a mázba, és kb. 15 percig hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.
Nincs más dolgunk, mint feltálalni a családnak.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!