Joghurttal bolondított csirkés brassói
Ismét egy ebéd receptet hoztunk nektek. Most egy klasszikusnak mondható ételt, a brassóit alakítottuk át kicsit. A porhanyós csirkemell összeérik a fűszerekkel, joghurttal és a hagymás alappal, így születik meg az íz, ami a PRO-PRE Joghurt nélkül nem lenne az igazi. Kipróbálni ér 😋
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 nagyfej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 leveskocka
- 5 gerezd fokhagyma
- zöldborsó (zöld kicsi golyó)
- petrezselyem zöldje
- 1 nagy kanál PRO-PRE Joghurt
- 2 evőkanál kókuszzsír
- piros paprika, só, bors, ízlés szerint
- 0,5 kg hasáb burgonya, vagy rizs
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot ugyancsak apróra vágva, majd bele dobjuk a két leveskockát. Közben a csirkemelleket is kockára vágjuk és hozzáadjuk a már meglévő alaphoz. Kicsit hagyjuk pirulni, majd felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Jöhetnek a fűszerek, paprika, bors só, mindenkinek ízlése szerint. Végül pedig beletesszük a zúzott fokhagymát, és közepes lángon 20 percig fedő alatt, utána jön a zöldborsó és a remek PRO-PRE Jogi és még 25 percig fedő nélkül hagyom főni. A krumplit kókuszzsírban arany barnára sütöm.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!