12 márc

Joghurttal bolondított csirkés brassói

Ismét egy ebéd receptet hoztunk nektek. Most egy klasszikusnak mondható ételt, a brassóit alakítottuk át kicsit. A porhanyós csirkemell összeérik a fűszerekkel, joghurttal és a hagymás alappal, így születik meg az íz, ami a PRO-PRE Joghurt nélkül nem lenne az igazi. Kipróbálni ér 😋

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 1 nagyfej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 leveskocka
  • 5 gerezd fokhagyma
  • zöldborsó (zöld kicsi golyó)
  • petrezselyem zöldje
  • 1 nagy kanál PRO-PRE Joghurt
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • piros paprika, só, bors, ízlés szerint
  • 0,5 kg hasáb burgonya, vagy rizs

csirkemell_brassoi2    csirkemell_brassoi3

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot ugyancsak apróra vágva, majd bele dobjuk a két leveskockát. Közben a csirkemelleket is kockára vágjuk és hozzáadjuk a már meglévő alaphoz. Kicsit hagyjuk pirulni, majd felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Jöhetnek a fűszerek, paprika, bors só, mindenkinek ízlése szerint. Végül pedig beletesszük a zúzott fokhagymát, és közepes lángon 20 percig fedő alatt, utána jön a zöldborsó és a remek PRO-PRE Jogi és még 25 percig fedő nélkül hagyom főni. A krumplit kókuszzsírban arany barnára sütöm.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat