21 jan

Hogyan ízesítsem a joghurtot

Joghurt ízesítés szabályai!
Valóban vannak szabályai a joghurt ízesítésének? Az igazság az, hogy nincsenek. Inkább szokások határozhatók meg, melyeket a joghurt készítés során alkalmazhatunk. Gyakorlatilag bármivel párosítható, persze szempontok vannak. Bátran kombinálhatjuk az ízeket egymással, még ha azokról úgy gondoljuk, hogy nem is passzolnak a legjobban. Gyakran pont így születnek a nagyszerű végeredmények. Az ízek csodás és színes világában elmerülve persze juthatunk zsákutcába, de ez is a kísérletezés szépségéhez tartozik.

izesites_asztalon

Az egyetlen szempont, amit érdemes figyelembe venni, hogy ha a joghurtot körülbelül 50 fok fölé melegítjük, akkor elveszti probiotikus hatását. Természetesen ez nem mindig szempont és nem is kell, hogy minden esetben az legyen.

Nézzük most meg néhány pontba sorolva, hogy milyen célokból ízesítünk, vagy kombináljuk a joghurtunkat bármivel, ami emberi fogyasztásra alkalmas.

izesitesek_oldaltTekintettel az egészségünkre! A joghurt pozitív hatással van szervezetünkre, mivel segíti azoknak a hasznos anyagoknak (gyógynövény, vitamint, ásványi anyag, aminosav stb.) a felszívódását, amelyet a joghurthoz teszünk. Ebben az esetben fő célunk a hatékonyság, nem pedig a gasztronómiai élmények.

Finom, de mégis hasznos legyen! A következő lépés, amikor az első pontot szeretnénk finommá is tenni, de még mindig konkrét célunk van. Például amikor a joghurtba vértisztító hatású anyagokat teszünk (csalán, aloe vera), de az íz miatt őszibarackot is adunk hozzá.

Csak az élvezeti értékek számítanak! Itt már nincs konkrét hatóanyag és funkció, hanem csak egészségeset és finomat szeretnénk enni, mindenféle káros anyag nélkül. Felhasználhatjuk a természet adta összes zöldséget, gyümölcsöt, magvakat és amit csak akarunk.

Kiélhessük kreativitásunkat! A joghurt felhasználásának csak saját magunk szabhatunk határokat. Azt, hogy uzsonna, turmix, desszert, főétel, mártás, öntet, szósz, vagy mártogatós éppen, már csak a kedvünkön múlik.

Azért foglalkozunk ezzel a témával a héten, mert szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy mennyire sok lehetőség rejlik a joghurt ízesítésében. Arra bátorítani mindenkit, hogy, kísérletezzen, és ne féljen ismeretlen új kombinációkat alkotni. Legyetek gyerekek! Higgyetek benne, hogy ami élvezettel készül az finom lesz.
Jó szórakozást kíván a PRO-PRE csapat!

izesitesek_fb


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat