Így készül a PRO-PRE Joghurt az oltóanyagból
Ezekre van hozzá szükséged:
- 1 liter tej
- 1 tasak PRO-PRE Joghurt oltóagyag
- TeFe Ház (ebben fog érlelődni a joghurt)
Persze egy lábosra is.
Jó ha van konyhai hőmérőd, de nélküle is fogsz boldogulni.
1.
Melegítsd fel a tejet 45-47°C-ra.
Melegítsd fel a tejet 45-47°C-ra.
Figyelmeztetés!
Igaz, hogy az egyetlen dolog a hőfok amit el lehet rontani, azért ne aggódj. 50°C felett sérülhetnek a bacik, túl alacsony hőfokon pedig nem fog rendeltetésszerűen lezajlani az érlelési folyamat. A megfelelő hő, jól megállapítható az érzékszerveinkkel. A 45-47°C az a hőmérséklet amit még szürcsölés nélkül meg lehet inni, de határozottan meleg. Ami ennél alacsonyabb hőmérsékletű, az csupán langyosan meleg. 45-47°C! Erről kell, hogy induljon az érlelés.
2.
Keverd el a tasak tartalmát a meleg tejben.
Keverd el a tasak tartalmát a meleg tejben.
Addig keverd, míg teljesen feloldódik. Ez kb. 10-20 másodperc.
3.
A beoltott tejet öntsd a befőttesüvegbe.
A beoltott tejet öntsd a befőttesüvegbe.
Tekerd rá a fedelet és helyezd el a érlelő házba (TeFe Ház).
Figyelmeztetés!
Ügyelj rá, hogy ne hűljön 43-44°C alá a beoltott tej, míg a TeFe Házba helyezed.
4.
Hagyd 8-10 órát érlelődni a joghurtod.
Hagyd 8-10 órát érlelődni a joghurtod.
Szobahőmérsékletű helyen tartsd a TeFe Házat az érlelés alatt. Például a konyhapulton.
5.
Vedd ki a TeFe Házból a befőttesüveget és tedd be a hűtőbe.
Vedd ki a TeFe Házból a befőttesüveget és tedd be a hűtőbe.
A joghurt akkor készül el, amikor lehűlt. Tetszés szerint ízesítheted, vagy fogyaszthatod natúran.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!