11 máj

Hogyan segít kontrollálni az éhséget a teljes tejfehérjében gazdag joghurt és kefir?

Szabályozni az étvágyunkat, és közben szinten tartani a jóllakottság érzését igazi kihívás. Az alábbi tanulmány eredményei azt mutatják, hogy azok az ételek, melyek teljes tejfehérjében gazdagok (ilyen a PRO-PRE joghurt és a kefir is), hatékonyan alkalmazhatóak a táplálékbevitel csökkentésére. Tehát, ha például joghurtot eszel csökkentheted a táplálékbevitelt, kevésbé leszel éhes.

A vizsgálatot ugyan joghurttal készítették, de pont úgy igaz a PRO-PRE Kefirre is.

A vizsgálat menete:
A vizsgálatban 20 egészséges 20-30 év közötti nő vett részt, akiknek BMI (testtömeg indexe) 20 és 24,9 kg/m2 között volt. 3 féle harapnivalót fogyasztottak el, ezek: joghurt, hozzáadott teljes tejfehérjével, keksz és csokoládé. Minden alkalommal, 3 órával ebéd után ették meg a nasikat. Az önkéntesek éhség és teljeség érzését vizsgálták az elfogyasztástól, egészen vacsoraidőig.
fogyiMinden harapnivalóra 3-szor végezték el a tesztelést.

A teljes tejfehérje elhúzódó jóllakottság érzetet kelt.
Az eredmények azt mutatják, hogy a teljes tejfehérjével dúsított joghurt, az étvágy csökkenéséhez vezetett. Szignifikánsan nagyobb csökkenést mutatott, mint a keksz és csokoládé fogyasztása után. Sőt, amikor joghurtot ettek 45 perccel később vacsoráztak, és jelentős kalória bevitel csökkenést is mutatott ezen étkezés alatt.

A PRO-PRE Joghurt és Kefir teljes tejférjével dúsított oltókultúra keverék.
Együnk minél több PRO-PRE Jogit és Kefirt, hogy elűzzük a csúnya éhség érzetet!

Bővebben a tanulmányról az alábbi oldalon olvashat: http://www.aulamedica.es/nh/pdf/9405.pdf


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat