12 jún

Szeretnél többet tudni a joghurt fogyasztás egészségügyi előnyeiről?

A joghurt fogyasztását összefüggésbe hozták számos egészségügyi előnnyel. Ilyen a javuló emésztés, valamint csökkenti a vérnyomást, segíti a csontok egészséges állapotának fennmaradását, és kontrollálja testsúlyunkat. Több száz éve eszünk joghurtot, és Európában már régen felismerték a joghurt sokoldalúságát, és egészségügyi előnyeit.

Te eszel joghurtot a kiegyensúlyozott étrend érdekében?
Íme néhány egészségügyi előny, hogy miért érdemes a joghurtot az egész család étrendjébe beiktatni!

Tejfehérje
A szervezet minden sejtje használja a proteint, mely nélkülözhetetlen tápanyag, különösen a növekedés és az izmok építésében van nagy szerepe. Kimutatták, hogy a fehérje elősegíti a telítettség érzését, segít karbantartani a testsúlyt, és kontrollálja a vércukorszintet. A Pro-Pre joghurt kiváló minőségű fehérjéket tartalmaz, mely magas biológiai értékű, vagyis ezeket a fehérjéket testünk kiválóan tudja használni.

Sok ember számára fontos az izomtömeg megfelelő építése és annak fenntartása. 30 éves korunk után minden évtizedben elveszítjük izmunk 3-5%-át. Az izom elvesztése lábunkból és karunkból azt eredményezi, hogy csökken mozgékonyságunk, és nagyobb lesz a törés kockázata. Azonban, a rendszeres testmozgás mellett, az optimális fehérjebevitel lassíthatja az izomveszteséget.

Egészséges bélrendszer
A joghurt élő baktériumok által, tej erjesztésével készül. Ezek a baktériumok olyan egészségügyi előnyökkel rendelkeznek, melyek által képesek befolyásolni a belekben lévő jó és rossz baktériumok egyensúlyát. Beleinkben több mint egymillió szór egy milliárd baktérium van, hát nem csoda, hogy szükségük van egy kis szeretetre és odafigyelésre. A joghurtban lévő élő baktériumok fontos szerepet játszanak az emésztési problémával küzdő embereknél is, mint például az irritábilis bél szindrómában (IBS) szenvedők esetében.

Laktóz intolerancia
Az állati tejek természetesen módon tartalmazzák a laktózt, vagyis a tejcukrot. Számos ember küzd azzal, hogy nem tudja megemészteni a nagymennyiségű laktózt, amely a bélben kellemetlen tüneteket okoz. A joghurt élő baktériumok által, tej erjesztésével készül. Ezek a baktériumok megeszik a laktózok nagy részét, miközben tejsav termelődik (ez adja a joghurt jellegzetes enyhe savanykás ízét), így a folyamat során számos laktóz eltűnik. Tehát azok számára, akik laktóz intoleranciában szenvednek, a joghurt jobban tolerálható, mint az egyéb tejtermékek. A Pro-Pre Joghurtban elképesztóen magas az aktív élő baktériumok száma, ezért a laktóz tartalma nagyon alacsony.

Még több pozitív hatás
A joghurt egy igazán könnyű és finom desszert, bedobható az uzsonna táskába is, és napközben bármikor megeheted. Szeretnél kicsit kreatívabb lenni? Adj hozzá magvakat, dióféléket és gyümölcsöt. Használd alapként mártogatóshoz, vagy bármilyen recepthez. Viszont nagyon figyelj oda erre a szóra: „hozzáadott”. Néhány cég meglepően nagy mennyiségű cukrot ad hozzá, hogy javítsa a termék ízét. A joghurt természetesen tartalmaz cukrot a tej és az esetlegesen hozzáadott gyümölcsök miatt. Azonban mindig ellenőrizd a hozzáadott összetevők listáját.

sziv+logo
Egyél PRO-PRE Jogit, segíts szervezetednek!

Forrás: http://www.yogurtinnutrition.com/want-to-know-more-on-the-health-benefits-of-yoghurt/


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat