09 febr

Joghurtos hajtogatott kifli, fokhagymával…

…,vagy nevezhetjük croissantnak is 😀
Ha villás reggelit nem is tudunk összehozni reggelente, de egy kis kényeztetést mindenki megérdemel. Ezért is olyan tökéletes választás ez a recept. Talán egy kicsit tovább tart, mint összedobni egy rántottát, de megéri. Amint megérzed a sütőből kiáradó friss, vajas fokhagymás péksüti illatát, máris a fellegekben érezheted magad.

croissant_03    croissant_02

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl PRO-PRE Joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzáadunk 2db tojást, 10dkg olvasztott vajat, joghurtot és egy csipet sót. Ezt jól összekeverjük és dagasztjuk, ezután 27-30 fokon, 30-40 percig kelesztjük a tésztát. Akkor kelt meg jól, ha az ujjunkat belenyomva visszaugrik a tészta, majd jön a nyújtás és hajtogatás. Kinyújtjuk a tésztát körülbelül 10 cm-re és megkenjük sós vajjal, majd összehajtjuk és hagyjuk pihenni egy picit. Ezt háromszor megismételjük, így lesz belőle igazi levelestészta. Az utolsó hajtogatás után már vékonyabbra nyújtjuk és téglalapot formázunk belőle, ezt háromszögekre felszeleteljük és az egészet bekenjük fokhagymás sós vajjal, majd a háromszögeket feltekerjük (így kapunk kifli formát), a tetejét pedig megkenjük tojással és mehet is az előmelegített sütőbe. 160 fokon 20 percig sütjük. Kiváló reggeli egy csésze zöld teával kombinálva.

croissant_01

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat