13 aug

Joghurtos padlizsán pirítóssal

A hőség tikkasztó, de a gyomrod korog? Ennél valamit, amitől jól laksz, de nem nő szikla a hasadban? Kívánsz valami fűszeres, mégis frissítő fogást? Készítsd el, aztán gyorsan tedd magadévá ezt a frenetikusan fenséges joghurtos padlizsánt – de csakis a legfinomabb PRO-PRE Joghurtból!

joghurtos_padlizsan

Joghurtos padlizsán pirítóssal

Hozzávalók:

  • 2 méretesebb padlizsán
  • 600 gramm PRO-PRE görög joghurt
  • fél fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánt egy centi vastag karikákra, majd a szeletkéket négy kockára vágjuk, besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, megborsozzuk, majd nagyon kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk, aztán kihűtjük. A PRO-PRE joghurtból készült görög joghurtba (így készül) belepréseljük a fokhagymát és alaposan elkeverjük. A padlizsánt egy tányérra halmozzuk, mellé löttyintünk egy jókora adag fűszeres joghurtot, odabiggyesztünk egy friss, ropogós pirítóst és máris kész a mennyei, nyári ebéd vagy vacsora!

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat