Jogomisu, a borzongató nyári nyalánkság

Jogomisu, a borzongató nyári nyalánkság
Isteni vagy ördögi?
Mennyeien lehengerlő étek, amelyért az ember eladná a lelkét az ördögnek! – valahogy így lehet leírni azt a remek desszertet, amit Serfőző Tamás, a Figuráns Bisztró séfje alkotott. De csoda-e, hogy Tamást megihlette a PRO-PRE Joghurt? Mert bizony az úriember krémsajt helyett az egészséges finomságból készült görög joghurtból készítette el a világbajnok nyári édességet. Ahogy az éjsötét kakaópor a krémes-joghurtos, kávéaromás piskótával a mi ízlelőbimbóinkat, úgy hengereld le te is szeretteidet a holnapi ebédnél a fantasztikus Jogomisuval!
Íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 liter PRO-PRE Joghurtból készített görög joghurt
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál cukor
- 2 cl amaretto
- 15 dkg babapiskóta
- hideg feketekávé
- kakaópor
Így készítsd a PRO-PRE görög joghurtot:
A 9-10 órán át készült PRO-PRE joghurtot kanalazd damasztba, textil pelenkába vagy egyszerű konyharuhába, lógasd föl körülbelül 2-4 órára, hogy kicsöpögjön belőle a savó. (a savó csupa-csupa egészség, idd meg vagy készítsd belőle gyümölcslevest)
A tojássárgákat keverd krémesre a cukorral, majd több részletben adagold hozzá a PRO-PRE görög joghurtot. A piskótákat mártsd bele egy szemvillanásnyi időre az amarettoval elegyített kávéba, majd fektesd egy mutatós lapos üveg vagy procelán tál aljára. Takard be a joghurtos masszával, majd folytasd újabb réteg kávéba mártott piskótával. A műveletet a joghurtos krémmel zárd. Végezetül szórd meg a Jogomisu tetejét kakaóporral és be a művel a hűtőbe! Ha egy éjszakán át pihenteted, az eredmény garantáltan frenetikus lesz, de ha képtelen vagy ellenállni, a Jogomisu pár óra múlva fogyasztva is meghatározó élmény lesz!
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!