Mentás, mézes joghurtos csirke
A nyár íze a szádban!
Szakadatlanul esik és, bár nemrég még azt kívántuk, csak egy kicsi, csak néhány napnyi felüdülést! – most mégis nosztalgiával gondolunk az igazi, napsütéses napokra. Ezzel az ízletes, forrón omlós, mégis pikánsan hűsítő étellel egy szemvillanásnyi idő alatt visszahozhatod azokat az édes nyári pillanatokat.
Mentás, mézes joghurtos csirke
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 1 liter tejből készült PRO-PRE görög joghurt
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. étkezési keményítő
- 2 tojás
- méz
- friss menta
- só
- fehér bors
Elkészítés
A csirkemelleket megmossuk, mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és fehérborssal, majd egy kevés olívaolajon 4-5 percig pirítjuk. A maradék olívaolajon megpirítjuk a hagymát, majd egy evőkanál mézet rácsurgatva karamellizáljuk. A görög joghurthoz (Így készítsd a görög joghurtot) hozzáadjuk a préselt fokhagymát, pici sót, borsot és a tojásokat, majd simára keverjük. Beleszórjuk a karamellizált hagymát, a finomra aprított mentaleveleket és a kemlényítővel együtt összekutyuljuk. Egy lapos hőálló tálat kikenünk olívaolajjal, egymás mellé fektetjük a csirkemelleket és ráöntjük a mentás, joghurtos mixtúrát. 35-45 perc alatt készre sütjük, friss, ropogós baguettel vagy salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!