18 aug

Mentás, mézes joghurtos csirke

A nyár íze a szádban!

Szakadatlanul esik és, bár nemrég még azt kívántuk, csak egy kicsi, csak néhány napnyi felüdülést! – most mégis nosztalgiával gondolunk az igazi, napsütéses napokra. Ezzel az ízletes, forrón omlós, mégis pikánsan hűsítő étellel egy szemvillanásnyi idő alatt visszahozhatod azokat az édes nyári pillanatokat.
mentas_csirke

Mentás, mézes joghurtos csirke

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 liter tejből készült PRO-PRE görög joghurt
  • 1 csokor újhagyma
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • méz
  • friss menta
  • fehér bors

Elkészítés

A csirkemelleket megmossuk, mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és fehérborssal, majd egy kevés olívaolajon 4-5 percig pirítjuk. A maradék olívaolajon  megpirítjuk a hagymát, majd egy evőkanál mézet rácsurgatva karamellizáljuk. A görög joghurthoz (Így készítsd a görög joghurtot) hozzáadjuk a préselt fokhagymát, pici sót, borsot és a tojásokat, majd simára keverjük. Beleszórjuk a karamellizált hagymát, a finomra aprított mentaleveleket és a kemlényítővel együtt összekutyuljuk. Egy lapos hőálló tálat kikenünk olívaolajjal, egymás mellé fektetjük a csirkemelleket és ráöntjük a mentás, joghurtos mixtúrát. 35-45 perc alatt készre sütjük, friss, ropogós baguettel vagy salátával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!

 


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat