22 okt

MIT EGYEN A GYEREK? – IRÁNY A SULI

Szerinted melyik étkezés a legfontosabb a gyerekek számára, amikor iskolába mennek? És miért?

A három fő étkezés elengedhetetlenül fontos, de a tízórai és az uzsonna is a lényeges energia pótlást biztosítja. Ha kihagyunk egyet vagy többet, az kedvezőtlen hatást válthat ki a gyermekek fejlődésére és az iskolai teljesítményre. Mindazonáltal, a reggelivel megtörni a hosszú ideig tartó éjszakai koplalást, minden étkezés közül a legjelentősebb. A reggeli segít a gyerekeknek, hogy jobban és hosszabb ideig legyenek képesek figyelni az iskolában, és így jobb teljesítményt érnek el a különböző feladatoknál.

A nap leghosszabb koplalási időszaka éjszaka történik. Amikor a gyerekek felébrednek, a glükóz tartalékuk elfogy. Testüknek a zsírt és izomtömeget kell használnia, hogy energiához jusson. Annak érdekében, hogy elegendő energiát biztosítson az iskolához (amely magában foglalja az odafigyelést, nehéz matematikai problémák megoldását, az írás és olvasás elsajátítását, a memorizálást, stb.) a gyerekek agyának glükózra van szüksége – mivel ez a kedvenc „üzemanyag” – és az egyetlen módja hogy ezt megszerezze, ha reggelizik.

Gyakori, hogy a reggeli ételeknek magas az energia tartalma, de szegény más tápanyagokban. Például ilyen az édes keksz, vagy péksütemény. Az ilyen típusú élelmiszerek talán megtörik az éhséget és gyorsan adnak energiát a gyerekeknek, azonban hamarosan éhesek lesznek tőle, és így nem marad annyi energiájuk, amely az iskolai koncentrációhoz is elég lenne.

faradt

Nélkülözhetetlen a tápláló reggeli. Ne gondolja senki, hogy a laktató reggelinek négyfogásos étkezésnek kell lennie. Egy kiadós reggeli tartalmazza az összes élelmiszer csoportot: néhány gyümölcsöt vagy zöldséget (nem gyümölcsleveket), néhány fehérjét (hüvelyesektől kezdve az állati termékekig), és néhány gabonapelyhet (persze teljes kiőrlésűt). Az ilyen reggeli az, amely magába foglalja az összes élelmiszert, ami elég kiadós ahhoz, hogy a gyerekek tudjanak futni, gondolkodni, játszani, és ne terelje el a gyorsan a gondolataikat az éhség érzete.

koncentral

Hogyan lehet beépíteni a joghurtot az étkezésbe? Van valamilyen reggeli ötleted a gyerekeknek?

A joghurt nagyon rugalmas étel: használni tudod a reggelihez, a salátához, vagy akár desszertekhez is. Hogy őszinték legyünk, manapság nagyon nehéz időt találni, hogy egy tartós reggelit előkészítsünk és megegyünk, így azt esszük, ami a leginkább praktikus és könnyen elérhető.

Javasolnánk, hogy a reggeli része legyen a joghurt is, mint a fehérjében gazdag, magas kalcium-, és élő kultúrát, valamint hasznos mikroorganizmusokat tartalmazó étel. Ráadásul a PRO-PRE kultúrából készített joghurt a 6 féle hasznos baktérium törzs mellett 3 féle prebiotikumot is tartalmaz.

joghurt145 joghurt144

Most jöjjenek a reggeli ötletek gyerekeknek!

  1. Turmix: 1 joghurt, egy kis gyümölcs, és egy evőkanál zabpehely. Könnyen meg tudják inni iskolába menet 😉
  2. Zabpehely: Zabpehely, tej helyett a kedvenc joghurtoddal is mehet, és gyümölcs ízlés szerint (málna, áfonya, banán, mangó stb.).
  3. Dobáljunk a joghurtra gyümölcsöt, diót, búzakorpát. Tehetünk mellé egy mogyoróvajas pirítóst banánnal a tetején. Így már biztos tetszeni fog nekik.

Amint láthatod a joghurt nagyon rugalmas a különböző ételekhez, receptekhez, és ami még fontosabb a gyermekeid ízléséhez is.

joghurt146

Van ötleted az anyukáknak, hogyan építsék be a joghurtot az egészséges táplálkozásukba?

A gyerekeknek egész nap különböző sóvárgásai vannak. Sokszor kapnak édességet és cukros-italokat, amelyek energiában gazdagok, de meglehetősen távol állnak attól, hogy bennük magas legyen a különböző tápanyagok aránya. Ezért a joghurt mindig jó ötlet. Ha PRO-PRE oltókultúrából magad készíted a gyermeked joghurtját, akkor még abban is biztos lehetsz, hogy nincs tele cukorral. De különböző tápanyagokat kínál (többek között: fehérje, kalcium, foszfor, D-vitamin), amelyek szükségesek és hasznosak a gyermekek számára.

Ha a gyermek nem szereti a joghurtot, talán még nem is próbálta a PRO-PRE joghurtot. Legyen az első próbája az általad készített PRO-PRE Jogi!!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat