Mitől más a PRO-PRE Joghurt

Miben rejlik a PRO-PRE Jogi ereje!

  • a probiotikus baktériumtörzsek tulajdonságaik és összeférhetőségük szerinti gondos, tudományos alapon való összeválogatása
  • rendkívül magas csíraszám és aktivitás
  • minden hasznos probiotikus baktériumtörzset kiválóan tápláló és erősítő speciális prebiotikum keverék
  • lenyűgözően ízletes joghurt készíthető belőle
  • készítője maga döntheti el, hogy lágyabb, vagy karakteresebb íz világú és állagú joghurtot szeretne elkészíteni
  • egyszerűen követhető, bárki számára elvégezhető joghurtkészítés, pontos és biztos végeredménnyel

A PRO-PRE JOGHURTBAN LÉVŐ 6 FÉLE TÖRZS

Lactobacillusdelbrueckii_subsp._bulgaricus Streptococcus_salivarius_subsp._thermophilus Lactobacillus_acidophilus_(LA-5®) Bifidobacterium_animalis_subsp._lactis_(BB-12®) Lactobacillus_reuteri
Lactobacillus_rhamnosus

A JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOKAT TÁMOGATÓ PREBIOTIKUMOK

Akácrost
Frukto-oligoszacharid
Galakto-oligoszacharid

Továbbá a kultúrakeverék magas ásványi-anyag tartalmú teljes tejfehérje koncentrátumot is tartalmaz.

A PRO-PRE csapat már a PRO-PRE Joghurt oltókultúra kifejlesztése előtt fejlesztett kultúra keverékeket. Amikor megszületett a ma már többszörös tudományos elismerésben részesített fejlesztés és termék, akkoriban már 50 joghurt oltó fejlesztésén voltunk túl. Korábban más gyártók számára végeztük ezeket a fejlesztéseket. Amikor belevágtunk az akkori új fejlesztésbe, már jobban értettük a baktériumok viselkedését, mint ha azt csak irodalomból, vagy csak gyakorlatból próbáltuk volna kiismerni.

Az volt a célunk, hogy megkeressük azt a baktérium kombinációt, mely kimagasló eredménnyel és biztonságosan tud majd együttműködni. És miután ezt megtaláltuk, akkor ezeket hozzuk olyan állapotba az érlelési folyamat végére, hogy kimagasló szinten maradjon az aktivitásuk az elfogyasztás után, tehát amikor elérik a vékony és vastagbelet. A célokat azzal fejeltük meg, hogy a végeredmény tegye lehetővé a háztartások számára is, hogy mindenki az otthonában készíthesse el a legfinomabb joghurtot.

Azért, hogy megtaláljuk a legkedveltebb ízű joghurtot 5 alkalommal tartottunk szervezett kóstoltatást, és dokumentáltuk az emberek véleményét. A legnagyobb ilyen alkalom Nemzeti Innovációs Hivatal segítségével jött létre. A megfelelő szakmai támogatásnak és a kitartó élményekkel gazdag kutatómunkának köszönhetően sikeres lett a fejlesztés. Megszületett a PRO-PRE Joghurt oltókultúra. Az eredményeket többszörösen igazoltuk és független akkreditált intézettel igazoltattuk, jegyzőkönyveztettük.

Az elért eredményekért cserébe tudományos elismeréseket zsebelhettünk be, és 2014 áprilisában találmány díjat is nyertünk. A saját üzemben történő gyártás lehetősége csak 2015 őszére valósult meg, így a termelés is csak ezután indult el.

 

Ilyen egyszerű elkészíteni a PRO-PRE Jogit! Alig kell pár percet foglalkozni vele!

A joghurt végső ízét és állagát a zsírtartalma és hőkezelésének módja befolyásolja, azonban az elvárt jótékony hatás a boltban megvásárolható tejekből is megvalósul.

2-3 dl joghurt bőségesen fedezi a napi mennyiséget.

Az elkészített joghurt 15-20 napig is biztonsággal eltartható a hűtőszekrényben, miután savanyított tejtermékről van szó. Azonban, a baktériumok aktivitása 8-10 nap után már csökkenni kezd, ezért javasoljuk az elkészített joghurtot ezen időtartam alatt elfogyasztani!