04 máj

Miért jó, ha PRO-PRE Jogit adunk a gyerekeknek

Most bemutatunk néhány okot, hogy miért is hasznos a joghurt a cseperedő gyermekek számára!

A joghurt nemcsak remek élettani előnyökkel rendelkezik, de nagyon kielégítő és lakató összetevője az étkezéseknek, főleg a reggeli és a snackek esetében. Rendkívül sokoldalú, hiszen különböző módon tudjuk felhasználni a konyhában. Például a magas zsírtartalmú összetevők helyett, mint a tejföl, majonéz vagy vaj.

Milyen előnyei vannak a joghurtnak a gyerekek táplálkozásában?
A gyerekek közismereten válogatósak, de sokan közülük mégis szereti a tejtermékeket, mint a joghurt, tej, sajt stb. Ez nagyszerű, mivel ezek olyan ételek, melyek tápanyagban gazdagok (Kálcium, Kálium, D-vitamin).

A joghurt remek kiindulópont egy tápanyagokban gazdag reggelihez, mellyel a gyerekek elkezdhetik a napot. Szükségük van a fehérjében gazdag reggelire, ami ellátja őket energiával, hiszen az iskolába és óvodába menés kemény feladat korán reggel. Ez egy egyszerű és kényelmes nasi, amit a szülők el tudnak küldeni a gyerekekkel, vagy amikor haza érnek könnyen hozzájuthatnak.

Az egyik kérdés, amit gyakran hallani és a szülők aggodalmát jelzi, az az ízesített joghurtok esetében, hogy vajon mennyi a hozzáadott cukor tartalom. Bár az ideális a gyerekek számára is az lenne, ha natúr joghurtot ennének, de ez nem mindig megvalósítható, mert néhány gyermeknek talán túl fanyar az íze. Javaslat: natúr joghurtba vágj össze friss gyümölcsöt, ezek megadják majd az ízét!

Hogyan sajátíthatják el a gyerekek az egészséges táplálkozási szokásokat?
Ugyanúgy, mint a felnőtteknél a következőkre kell odafigyelni: irányított adagokat kell enni, és tudni kell, hogyan lehet felismerni az éhséget és a telítettséget. Bár sok gyerek előnyben részesíti az édes és sós ételeket (pl.: sütemények, keksz, chips stb.). Ezek az ételek azért károsak, mert könnyen túl eszik magukat belőlük, mivel nem érzékelik időben a telítettség érzését. Mindig figyelj oda, mit adsz gyermekednek és segíts neki megtanulni, mikor jó és mikor elég.
PRO-PRE Jogit adjunk a gyerekeknek!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat