Serpenyős csirkés gombás-joghurtos penne
A csirke annyira omlós, a szósz olyan krémesen fűszeresen pikáns, hogy a jóféle penne tészta nem is kívánhatna jobb társaságot magának. Mint ahogy mi sem ennél finomabb tészta ételt vasárnapra.
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tálca csiperke gomba
- 1 csomó petrezselyem
- 2 dl PRO-PRE Joghurt
- 1 teáskanál keményítő (ha van otthon, akkor tápióka)
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál vaj
- só
- fehérbors
- 250 gramm penne
A gombát megtisztítjuk, felezzük és szeleteljük. A csirkemelleket megmossuk és gusztusos kis kockákra vágjuk. A miszlikre vágott vöröshagymát a vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, pici sót és rádobjuk a csirkemelleket. Sóval és fehérborssal fűszerezzük. Erős tűzön aranybarnára pirítjuk a husit, majd lejjebb vesszük a hőfokot és hozzádobjuk a gombát. Közben a tésztát kifőzzük, de vigyázzunk, hogy al dente legyen és ne szottyos! A joghurtot elkeverjük a pirospaprikával, a keményítővel és az apróra darált vagy vágott petrezselyemmel. A szósszal nyakon zuttyantjuk a gomba társaságában puhuló husit és pár perc alatt összerottyantjuk az egészet. Végül a szószunkba beleöntjük a kifőtt pennét és jó alaposan megfürdetjük a csirkés-joghurtos-gombás álomban.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!