04 jún

Te édesíted a joghurtod?

Franciaországban az emberek fele megédesíti a joghurtot, mielőtt megeszi. Összehasonlítva a sima joghurttal, megemeli a cukortartalmat, ezáltal a kalória nagyságát is az adott joghurtnak. Egy nemrégiben készült tanulmányban kifejezetten azt vizsgálták, hogy mennyi a hozzáadott cukor mennyisége azoknál, akik édesítik a joghurtot, összehasonlítva azokkal, akik normál módon, iparilag édesített formában fogyasztják. Meglepő eredmények születtek.

Cukor, méz vagy lekvár

edesit_02A vizsgálat során 199 francia felnőtt, rendszeresen fogyasztott natúr joghurtot normál édesítéssel. Majd megkérték őket, hogy nyugodtan használja mindenki a számára megfelelő édesítőszert (cukor, méz, lekvár) a joghurtjához. A hozzáadott édesítőszer mennyiségét az alapján állapították meg, hogy a csomagolást lemérték közvetlenül a használat előtt és után. Ezeket a mennyiségeket alakították át egyenértékűvé a hozzáadott cukor mennyiséggel.

2 kockacukor egy pohárban

A résztvevők átlagosan 13,6g cukrot adtak egy pohár joghurthoz, ami magasabb, mint az iparilag édesített joghurtnál, ahol 10,2g / pohár. A hozzáadott mennyiség nagyobb volt, amikor a fogyasztók lekvárt (24,4g / pohár), cukrot (11,0g / pohár) vagy mézet (12,1g / pohár) használtak. A fogyasztók édesítése nagyobb mértékű volt a vacsoránál (15,5g / pohár), mint az ebédnél (11,6g / pohár).

A legmeglepőbb tény, hogy az emberek alábecsülik a hozzáadott cukor mértékét, amely akár kétszeres is lehet egy normál pohárban (6,85g / pohár). Mindezt annak ellenére teszik, hogy képesek megbecsülni, hogy most több, vagy kevesebb cukor kerül bele, mint az iparilag édesített joghurtokba.

Egyél PRO-PRE Jogit, és ha édesíted, akkor jól válaszd meg, mivel teszed majd édesebbé az ízét. Mindig van választási lehetőséged, ha édesíteni akarod, normál cukor helyett használj xilitet, eritritet, steviát vagy ehhez hasonló cukorhelyettesítőket. A legjobb pedig a friss gyümölcs, az mindig beválik.

Forrás: http://www.yogurtinnutrition.com/do-you-sweeten-yogurt-and-why-you-shouldnt-have-to/


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat