17 jún

Tzatziki, ahogyan a nimfák kínálják

A legenda szerint, amikor Odüsszeuszt és csapatát a Kalüpszó szigetére sodorta a tenger, a nimfák a palotába vitték az ithakai hőst és bajtársait. Ott minden jóval ellátták őket, hogy gyorsan felerősödjenek és az alábbi fogással hozták meg a kedvüket az élet örömeihez.

Hozzávalók:
– ½ liter joghurt
– 1 közepes kígyóuborka
– 2 gerezd fokhagyma, préselve
– 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 1 evőkanál vörösbor ecet
– 1 evőkanál friss vagy 1 ½ t szárított kapor
– 2 teáskanál friss citromlé, vagy 3 teáskanál lime leve
– só

Titok: Az uborkát reszelés után sózd meg, majd hagyd állni 10-15 percet és egy ruhával összefogva szabadítsd meg a levétől. Így használd fel!

Az uborkát hámozd meg, hosszában vágd félbe és távolítsd el a magos részét, majd reszeld le. Egy edénybe keverd össze a joghurtot a reszelt uborkával és a fokhagymával. Utána öntsd hozzá az olívaolajat és a vörösborecetet. Keverd újra át és ezt követően szórd rá a kaprot és add hozzá a citrom, vagy lime levét. A kész tzatzikiben engedd az ízeket barátkozni legalább 2 órán keresztül, persze a hűtőben.
Tálalás előtt újra forgasd össze és díszítheted olajbogyóval és egy kis olívaolajjal. Vagy csak simán dobj egy citromszeletet a tetejére.

tzatziki


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat