Gy.I.K.

Ajánlott-e a kisgyermekek számára is a PRO-PRE Joghurt fogyasztása? Ha igen, hány éves kortól?
Igen, fejlődő szervezetnek különösen ajánlott a PRO-PRE Joghurt. Egy éves kortól javasoljuk.

Csecsemő kaphat-e PRO-PRE joghurtot?
Nem, semmilyen joghurtot nem kaphat csecsemő. A PRO-PRE Joghurtot egy éves kortól javasoljuk és érdemes fogyasztani.

Tartalmaz-e a PRO-PRE oltókultúra glutént?
Nem tartalmaz, az oltókultúra gluténmentes.

Laktóz érzékenyek fogyaszthatják-e a PRO-PRE oltóanyagból készült joghurtot?
A laktóz érzékeny emberek nagy része fogyaszthatja az elkészült joghurtot. Azonban érdemes először kisebb mennyiséggel próbát tenni. Ha nem tapasztal semmilyen kellemetlen tünetet, további mennyiség is fogyasztható.

Növényi tejek is beolthatók a PRO-PRE oltókultúrájával?
A PRO-PRE oltóanyag alapvetően tehéntejhez lett kifejlesztve. Növényi tejek beoltása esetén nem garantált, hogy ugyanolyan eredményes lesz a folyamat. Próbálkozni, kísérletezni persze szabad. (Ne feledjük, hogy a PRO-PRE Joghurt oltókultúra tejfehérje koncentrátumot is tartalmaz!)

Mennyi ideig tartható el az elkészített joghurt?
Hűtőszekrényben tárolva 20 napig tartható el az elkészített PRO-PRE Joghurt.

Hol tartsam az oltóanyag tasakokat.
Javasolt tárolási körülmények: száraz, hűvös, fénytől védett helyen (így 6 hónapig állnak el a tasakok). De lehet hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben is tartani a tasakokat, ezek használata meghosszabbíthatja a szavatossági időt.

Lehet-e az oltóakultúrából készített joghurttal újraoltani a tejet?
Lehetséges, de az újraoltás nem adja ugyanazt az eredményt. A kultúra törzsek többsége kevésbé lesz aktív és a prebiotikumok is hiányozni fognak belőle. Az oltóanyag pontosan beállított arányban tartalmazza a prebiotikumokat és tejfehérjét, így biztosítva a kultúráknak a legmegfelelőbb alapot.

Milyen tej alkalmas a kultúrából történő beoltásra?
Minden hőkezelt, így az üzletekben kapható különböző hőkezelésű és zsírtartalmú tehéntej alkalmas oltókultúrával történő beoltásra. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy nem minden tejtartalmú termék számít teljes értékű tejnek. Ilyen például a reggeli ital, vagy friss ital. A tej kiválasztásánál egyéni ízlés kérdése a zsírtartalom, mivel ennek mértéke befolyásolja az elkészült joghurt ízét és textúráját.
A nyers “házi” tejet feltétlenül fel kell forralni mielőtt joghurtot készítünk belőle!!

Lehet-e hűtő táskában készíteni a joghurtot a TeFe Ház helyett?
A TeFe Ház használata biztos végeredményt hoz, míg a különböző hűtőtáskáknak más a hőtartóképessége ezért nem garantált a végeredmény. Ha mindenképpen ez áll csak rendelkezésre, akkor érdemes meleg vizes palackokat használni, mellyel kitöltjük a maradék helyet. Ezután megindíthatjuk az érlelést.

Mi történik, ha tovább maradt az érlelőben a joghurt? Meg szabad enni?
Igen, meg szabad enni. Előfordulhat, hogy savanyúbb lesz a joghurt, de Ha Önnek továbbra is ízlik, nyugodtan fogyassza el.