Elkészítés

TeFe_használati útmutató  <<< ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük fel a megadott hőmérsékletre (45-47C) a tejet, majd a hőfok beállítását követően keverjük el benne az oltóanyagot! Ezután öntsük a beoltott tejet az mellékelt befőttesüvegbe, zárjuk le és helyezzük az erre a célra tervezett hőtartóba (Joghurt Kuckó, vagy TeFe Ház)! 8-10 óra érlelés (fermentálás) után, vegyük ki az üveget a „Kuckójából” és helyezzük a hűtőszekrénybe, majd hagyjuk lehűlni… és már el is készült az ízletes PRO-PRE Joghurt.
A 8 órás érleléssel lágyabb, egészen aludttej szerű joghurtot kapunk, a 10 órás érlelés pedig karakteresebb, savanykásabb joghurt ízvilágot eredményez.
A PRO-PRE Joghurt az elkészítését követően tetszés szerint ízesíthető, vagy felhasználható más ételek alapanyagaként is. Számtalan recept áll a rendelkezésére a kulináris kísérletezéshez. RECEPTEK

Készíthető belőle görög joghurt és ezáltal elválasztásra kerül a tejsavó, ami rengeteg értékes anyagot tartalmaz.

elkészítés-füzet

Milyen tejből készüljön a joghurt?
A legfontosabb, hogy hőkezelt tejből készítsük el a joghurtot! A boltokban megvásárolható tejek, már hőkezeltek. A nyers, vagy más néven házi tejet azonban szükséges a beoltást megelőzően felforralni.

Igaz, hogy a bolti tejek értékes tartalmából kivonnak valamennyit, azonban a PRO-PRE Joghurt oltóanyag keverékhez pont emiatt adtunk plusz tejfehérje koncentrátumot, amellyel visszakerülnek egy kiváló joghurt számára fontos összetevők.

A zsírtartalom szempontjából a PRO-PRE Joghurt készülhet zsírszegénytől a teljes tejig bármilyen termékből, az érlelési folyamat minden esetben tökéletesen le fog zajlani. Természetesen, az ízében van különbség a különböző zsírtartalmú tejekből készített joghurtok között és pontosan ezért olyan izgalmas a joghurtkészítés. Hiszen mindenki olyan állagút és íz világút készíthet, amilyet csak szeretne.

érlelési grafikon2Meddig érleljük a PRO-PRE Joghurtot?
8-10 óra időintervallum közötti ideig.
Akkor tekinthetjük késznek a joghurtot, amikor a hasznos baktériumtörzsek kellőképpen elszaporodtak és a tejsavszint is már megemelkedett. A túlérés pedig akkor következik be, amikor már gyengülnek a hasznos baktériumok, csökkenni kezd a számuk, valamint túlzottan megemelkedik a tejsavszint és nagyon savanyú lesz a joghurtunk. A kettő között bátran kísérletezzünk, ez kizárólag csak az ízlésünk kérdése. A 8 órás PRO-PRE Joghurt lágy, íze egészen hasonló az aludttejhez, míg a 10 órás savanyúbb és karakteres íz kombinációt kínál. Meglepően hamar rá fogunk érezni, hogy melyik érlelés idő mihez illik jobban és mikor segít még jobban kiemelni a társított ízeket.

Meddig áll el a PRO-PRE Joghurt?
Miután savanyított tejtermékről beszélünk, ezért hűtőszekrénybenben tartva 15-20 napig fogyasztható. A magas csíraszámnak köszönhetően a PRO-PRE Joghurtnak áldásos hatása van a szervezetre, amit 10 napig hűtőben tárolva kiemelkedő minőségben őriz meg és ez idő alatt a hasznos baktériumok aktivitása, szinte egyáltalán nem csökken.

Kipróbálom