07 nov

Feladvány 1.

Képzeld el, hogy házi tejüzemed van és gyártás előtt állsz.

Hogyan osztanád el a különböző tejtermékek elkészítését az érlelők között, hogy az adott idő alatt a kívánt mennyiséget elérd?

Tudjuk, hogy a:

  • lágy joghurt = 8 óra érleléssel
  • félsavanyú joghurt = 9 óra érleléssel
  • savanyú/karakteres joghurt = 10 óra érleléssel
  • Kefir = 24 óra érleléssel készül
  • Az érlelőben (TeFe Házban) egyszerre 1 liter tejet lehet érlelni.

Rendelkezésedre áll:

  • 5 db PRO-PRE Joghurt oltókultúra
  • 3 db PRO-PRE Kefir oltókultúra
  • 2 db egyforma érlelő (TeFe ház)
  • 8 liter tej

Feladat:
Készíts el:

  • 2 liter lágy joghurtot
  • 2 liter félsavanyú joghurtot
  • 1 liter karakteres joghurtot
  • 3 l kefirt

A feladatra 120 perc híján 2,5 napod van!

Hogyan osztanád el a különböző tejtermékek elkészítését az érlelők között, hogy az adott idő alatt a kívánt mennyiséget elérd? Mik fognak készülni az egyikben és mi a másikban?

Csak egy helyes elosztás létezik!

leiras


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat