31 júl

Áfonyás barackos joghurt mámor

…az ízek harmóniája és a melegséget hozó puha, lágyság ezúttal egy különleges, mégis pofonegyszerűen elkészíthető és nem utolsó sorban egészséges és fogyókúrabarát joghurtos süti képében érkezik. Áfonyás barackos joghurt mámor

A júliust őszi tizenfokokkal kicsúfoló időjárástól kedvet kapunk, hogy újra bekapcsoljuk a sütőnket. Néhány mosolygó, lédús gyümölcs, egy kis adagnyi krémesen ínycsiklandó PRO-PRE Joghurt, pár lágy kézmozdulat, nyúlfarknyi idő és máris lehet bekuckózni a kanapéra a tányéron illatozó, melengetően csábító finom süti társaságában…
Áfonyás barackos joghurt mámor

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 300 gramm PRO-PRE Joghurt
  • 1 dl olaj
  • 4 tojás
  • áfonya és érett sárgabarack (kb. 25-25 dkg)

 

Elkészítés:

A sütőt 200 C-ra hevítjük.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magocskáival. A mixtúrához hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, majd több részletben a sütőporral és fahéjjal elkevert liszteket. A tésztát sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és rápotyogtatjuk a megmosott gyümölcsöket. A tepsit zsupsz, be a sütőbe kerek 25 percre!

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat