Áfonyás barackos joghurt mámor
…az ízek harmóniája és a melegséget hozó puha, lágyság ezúttal egy különleges, mégis pofonegyszerűen elkészíthető és nem utolsó sorban egészséges és fogyókúrabarát joghurtos süti képében érkezik.
A júliust őszi tizenfokokkal kicsúfoló időjárástól kedvet kapunk, hogy újra bekapcsoljuk a sütőnket. Néhány mosolygó, lédús gyümölcs, egy kis adagnyi krémesen ínycsiklandó PRO-PRE Joghurt, pár lágy kézmozdulat, nyúlfarknyi idő és máris lehet bekuckózni a kanapéra a tányéron illatozó, melengetően csábító finom süti társaságában…
Áfonyás barackos joghurt mámor
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg nyírfacukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 vaníliarúd belseje
- 300 gramm PRO-PRE Joghurt
- 1 dl olaj
- 4 tojás
- áfonya és érett sárgabarack (kb. 25-25 dkg)
Elkészítés:
A sütőt 200 C-ra hevítjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magocskáival. A mixtúrához hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, majd több részletben a sütőporral és fahéjjal elkevert liszteket. A tésztát sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk és rápotyogtatjuk a megmosott gyümölcsöket. A tepsit zsupsz, be a sütőbe kerek 25 percre!
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!