20 okt

Aludj jól!

Alvás, álmatlanság, relaxáció, bélrendszer, emésztés és idegrendszer – tudtad, hogy mind összefügg? 

Egy olyan átfogó témakör, ami mindenkit érint: az alvás, a bélrendszer és az idegek állapota egészségünk alapja, normális működésük elengedhetetlen a minőségi élethez.

alvas_idegr_emesztes

Egy olyan átfogó témakör, ami mindenkit érint: az alvás, a bélrendszer és az idegek állapota egészségünk alapja, normális működésük elengedhetetlen a minőségi élethez. Ezt a témakört fogjuk most boncolgatni: az, hogy mit eszünk, kihat az emésztésre, szervezetünk működésére, az alvásra és így az egészségünkre. A PRO-PRE Joghurtban lévő aktív, hasznos baktériumok elősegítik az emésztőrendszer ideális működését, így segítenek a pihentető alvásban, azaz az idegrendszer egészségesen tartásában is.

A hármas csoport, ahol az egyes “tagok”  állapota és minősége kéz a kézbe jár, azaz szorosan összefügg egymással, az a bélrendszer és emésztés, az idegrendszer és az alvás. Ha a fentiek közül bármelyikkel is probléma adódik, akkor azt a többi is megsínyli: vagy rövid vagy hosszútávon, de fizikai tünetei lesznek az egyensúly felborulásának. Ez pedig hatással van az életminőségre.

A stressz kihat a bélrendszer működésére és az alvás hatékonyságára is. A bélrendszer működésében jelentkező problémák kihatnak az idegállapotra és az alvás minőségére. Az alvás kihat a stressztűrőképességre és szervezet regeneráló hajlandóságára – azaz valóban minden-mindennel összefügg!

Igen egyszerű és logikus: a hosszú élet legfőbb kulcsa a fenti trió egészségesen tartásában rejlik.

Nagyon gyakran előfordul, hogy hosszú ideje fennálló krónikus betegségek oka is ide vezethető vissza. Ilyen például a Chron betegség, az IBS (irritális bél szindróma), a migrén, egyes bőrproblémák, de még fertőzéses betegségeknél  is lehet összefüggés.

Nem kivétel a koncentráció képesség romlása, az ingerlékenység, a dezorientáltság, de sokszor még a hisztérikusság sem!

agymukodes

A problémáknak fokozatai vannak. Enyhe esetben előfordulhat, hogy azzal magyarázunk magunknak egy picit gyengébb teljesítményt, hogy már nem vagyok fiatal, de az is lehet, hogy normálisnak érezzük az adott helyzetet, és mindent a körülményekre fogunk. Pedig könnyen lehet, hogy sokkal többre lennénk képesek!

Két csoportnak kifejezetten fontos gondoskodni a hármas harmóniájáról.

Azoknak, akikeak valami olyan egészségügyi gondjuk van, amelyre eddig nem talált megnyugtató választ. Komoly az esélye, hogy a hármas működésének megbomlásában rejlik a probléma. A másik csoportot azok jelentik, akik  kimagasló eredményt akarnak elérni az élet bármely területén, legyen az önmegvalósítás, üzleti vagy sport cél, szellemi és fizikai produktivitás.

Van olyan akit egyik téma sem érint?

Röviden, ha problémád és/vagy célod van az életben, akkor nem szabad elmenned a téma mellett! Könnyen lehet, hogy egy aprósággal nagy lépést tehetsz, hogy jobbá, vagy még jobbá tedd az életed.

(Aki szeretnél elmélyedni a témában kis angoltudással és google fordítóval könnyen boldogulhatsz a http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed oldalon. Kovetkező szavakkal érdemes kezdeni a keresgetést: intestinal, digestion, nervous system, sleeping. Százával gördülnek majd fel az információk.)


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat