Feladvány 1.
Képzeld el, hogy házi tejüzemed van és gyártás előtt állsz.
Hogyan osztanád el a különböző tejtermékek elkészítését az érlelők között, hogy az adott idő alatt a kívánt mennyiséget elérd?
Tudjuk, hogy a:
- lágy joghurt = 8 óra érleléssel
- félsavanyú joghurt = 9 óra érleléssel
- savanyú/karakteres joghurt = 10 óra érleléssel
- Kefir = 24 óra érleléssel készül
- Az érlelőben (TeFe Házban) egyszerre 1 liter tejet lehet érlelni.
Rendelkezésedre áll:
- 5 db PRO-PRE Joghurt oltókultúra
- 3 db PRO-PRE Kefir oltókultúra
- 2 db egyforma érlelő (TeFe ház)
- 8 liter tej
Feladat:
Készíts el:
- 2 liter lágy joghurtot
- 2 liter félsavanyú joghurtot
- 1 liter karakteres joghurtot
- 3 l kefirt
A feladatra 120 perc híján 2,5 napod van!
Hogyan osztanád el a különböző tejtermékek elkészítését az érlelők között, hogy az adott idő alatt a kívánt mennyiséget elérd? Mik fognak készülni az egyikben és mi a másikban?
Csak egy helyes elosztás létezik!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!