Kefires okroska, a nyári hűsítő leves
Főzés nélküli, gond nélküli, irtó finom, nyári, igazi hűsítő leves receptet mutatunk most nektek. Csupán három nagyobb lépést kell követned és kész is. Mosás, szeletelés, keverés. Ennél egyszerűbben már csak a zacskós levesek készülhetnek el. Hűtsd le ezzel a családot, a forró napokon.
Hozzávalók:
- 2 db burgonya
- 1 csokor zöldhagyma
- kapor ízlés szerint
- fél csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 6 db retek
- 2 db uborka
- 1 liter kefir
- 400 g sonka
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- Jégkocka tartót töltsük fel vízzel és tegyük a fagyasztóba. (A legjobb, ha pár órával az előkészület előtt betesszük, így biztosan megfagy, mire kész a leves.)
- A burgonyát mossuk meg, főzzük meg héjában, hűtsük le, majd vágjuk kis kockákra.
- Uborkát szintén mossuk meg, ha durva vastag héja van, távolítsuk el, majd daraboljuk apró kockákra.
- Tojásokat keményre főzzük, hűtsük, távolítsuk el a héját, majd apró darabokra vágjuk.
- Sonkát vékonyan szeleteljük és kockázzuk.
- A retkeket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, levágjuk a két végét, és vékony szeletekre vágjuk.
- A zöldeket is megmossuk, szárazra töröljük és végül aprítjuk.
- Az előkészített hozzávalókat egy mély edénybe helyezzük, jól összekeverjük. Jöhet rá a kefir, majd ismét alaposan össze kell keverni.
- Végül minden tányérba tegyél 2-3 db jégkockát (attól függ mekkorák), és mehet rá a leves.
- Kész is, nincs más dolgod, mint bekanalazni az egészet.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!