Incsi-fincsi paleo diós süti
Új, paleo-vegán kompatibilis joghurtunkhoz paleo süti recept is dukál! Ebben a remekjó finomságban megtalálható egy csomó egészséges hozzávaló: a Hideg Nyalatnál kapható, új PRO-PRE fejlesztésű paleo-vegán joghurt, az egészségbarát liszt őrlemények és a szervezetben igazi elixírként működő dióbél! A sok-sok illatos, aromás fűszerről már nem is szólva! Ez a paleo süti tökéletes arra is, hogy fincsi illatfelhőbe burkolja az otthont és ráhangolja a lakókat a közelgő ünnepekre.
Hozzávalók:
- 50 gramm mandula liszt
- 50 gramm hajdina liszt
- 40 gramm zabpehely liszt
- 2 tojás
- 70 gramm őrölt dió
- 90 gramm eritrit
- 150 milliliter Hideg Nyalat natúr joghurt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
A liszteket összekeverjük a sütőporral, fűszerekkel. A tojásokat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a joghurtot, a kókuszolajat. Belevegyítjük a lisztet és az őrölt diót és csomómentesre szédítjük. Keresünk a hangulatunknak megfelelő sütőformát, – mi a Proust-ot idéző madleine formát szeretjük, de bármilyen szilikon megteszi, akár muffin forma is -, belekanalazzuk a kutymákot. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Akkor van kész, ha picit aranybarnás a teteje. Házi szilvalekvárral isteni!
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!