02 nov

Incsi-fincsi paleo diós süti

Új, paleo-vegán kompatibilis joghurtunkhoz paleo süti recept is dukál! Ebben a remekjó finomságban megtalálható egy csomó egészséges hozzávaló: a Hideg Nyalatnál kapható, új PRO-PRE fejlesztésű paleo-vegán joghurt, az egészségbarát liszt őrlemények és a szervezetben igazi elixírként működő dióbél! A sok-sok illatos, aromás fűszerről már nem is szólva! Ez a paleo süti tökéletes arra is, hogy fincsi illatfelhőbe burkolja az otthont és ráhangolja a lakókat a közelgő ünnepekre.

paleo_madelein_fblink

Hozzávalók:

  • 50 gramm mandula liszt
  • 50 gramm hajdina liszt
  • 40 gramm zabpehely liszt
  • 2 tojás
  • 70 gramm őrölt dió
  • 90 gramm eritrit
  • 150 milliliter Hideg Nyalat natúr joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg

A liszteket összekeverjük a sütőporral, fűszerekkel. A tojásokat habosra keverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a joghurtot, a kókuszolajat. Belevegyítjük a lisztet és az őrölt diót és csomómentesre szédítjük. Keresünk a hangulatunknak megfelelő sütőformát, – mi a Proust-ot idéző madleine formát szeretjük, de bármilyen szilikon megteszi, akár muffin forma is -, belekanalazzuk a kutymákot. Száznyolcvan fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Akkor van kész, ha picit aranybarnás a teteje. Házi szilvalekvárral isteni!
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat