Randevú a sütőtökkel
Eljött az ősz, hamarosan minden zöldséges pompás sütőtökkel tölti fel polcait. A játék mellett ez a zöldség nem csupán finom csemege, hanem számtalan jó hatást gyakorol a szervezetre és felkészít minket a hidegebb napokra. Eme tulajdonságát a Pro-Pre Joghurttal együtt még hatásosabban fejti ki.
Hozzávalók:
- joghurt
- sütőtök
- méz
- mogyoró, de bátran kiegészíthetünk mandulával, dióval és más csemegével is
Vágjuk fel a tököt jól süthető darabokra, csurgassunk rá egy kevés mézet és süssük meg. Nem szükséges nagyon magas hőfokra melegíteni a sütőt, már 190 °C-on is kiválóan át fog sülni.
Titok: kevés sót szórjunk a tökökre sütés előtt, ez megnyitja az ízeket és finomabb lesz a végeredmény. A joghurtban elfog tűnni a sós íz.
Amikor elkészült a tök, egy edénybe keverjük össze, hogy ne maradjanak nagyobb darabok. Öntsünk hozzá még ízlés szerint mézet, vagy agávé szirupot. Hagyjuk állni a hűtőben legalább egy pár órát, de legjobb egy egész napot. Van a fenti ízeknek egy olyan tulajdonsága, hogy idővel egyre jobb viszonyban állnak egymással.
Törjük össze a mogyorót, mandulát, diót tetszés szerinti darabokra.
Adjuk a fentieket joghurthoz, ízlésesen tálalva, a tetejére önthetünk még egy kis mézet, vagy agávé szirupot.
Javasoljuk, hogy a PP Joghurtból készült görög joghurtból készítsd, mert azzal lesz az igazi! Itt találod, hogy hogyan lesz az otthon készített PP Joghurtodból igazi görög joghurt.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!