Sütőtök krémleves gesztenyével pirított baconnel
Krémes, illatos, rozmaringos, fahéjas, pikáns és végtelenül izgalmas – akár maga az ősz. Ez az az étel, ahol a sütőtök mennybe megy – de tényleg! Csak a hozzávalókat olvasva nagyokat nyel az ember: elképzeli, ahogyan a karakteres rozmaring és a csiklandós fahéj összeolvad, hogy aztán kibogozhatatlanul összeforrjanak a pirított bacon erőteljes, sós aromájával… Ha igazán különleges ételt szeretnél, tálaláskor szórd meg sült gesztenyével is. Készítsd el a sütőtök krémlevest ahogyan még sohasem!
Hozzávalók:
- egy nagyjából 2-2,5 kilogrammos sütőtök
- fahéj, só, méz
- 1,3 dl húsleves
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- olívaolaj
- rozmaring
- 1 dl tejszín
- 1 dl PRO-PRE Joghurt
- fehérbors
- bacon
Elkészítése:
A tököt cikkekre vágjuk, picit megsózzuk, aztán meghintjük fahéjjal, majd mézet csurgatva rá a geszenye mellé a sütőbe. Közben egy serpenyőben pici olívaolajon lepirítjuk a hagymát. Ha megpuhult a tök, kikaparjuk a héjából és a pürét egy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a levest, a fehérbort, összekeverjük. Belerakjuk a rozmaringot, a hagymát, fehérborssal, sóval fűszerezzük. 6-8 perc alatt összefőzzük, majd botmixerrel összedolgozzuk a levest. A joghurtot és a tejszínt simára keverjük, majd a joghurtos mixhez kanalanként adagolunk a levesből, majd, ha már langyoskás, az egészet belezuttyantjuk a fazékba. Csomómentesre keverjük, ha kell, átszűrjük. Pirított baconnel és, ha van otthon, sült gesztenyedarabokkal tálaljuk és pirulva begyűjtjük a bókokat 😉
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!