Vörösáfonyás, csoki darabos zabkeksz PRO-PRE módra
Reggelire meleg tejjel, ebédre desszertként, de még vacsorára nasiként is helyt áll ez a finomság. Épp annyira édes és omlós a tészta, hogy az áfonya és csoki darabokkal együtt tökéletes harmóniát alkotnak az ízek világába. Süssön sütit mindenki 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg aszalt vörösáfonya
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2-3 evőkanál PRO-PRE Joghurt
- 1 tábla tejcsokoládé darabolva
Elkészítés:
A lisztet a zabpehellyel, porcukorral, sütőporral, szódabikarbónával és fahéjjal összekeverem. Egy másik edényben a vajat megolvasztom és a mézzel habosra keverem. Hozzáadom a tojást és még tovább keverem. Majd a vajas tojásos masszához hozzáadom a lisztes keveréket. Végül a vörösáfonyát és a csoki darabokat is bele szóróm. Jól összedolgozom az anyagokat és fél órára hűtőbe teszem. Közben egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A meghűlt masszából egy kanál segítségével kis gombócokat teszek a tepsire, és kicsit megnyomom a tetejét, hogy laposabb legyen. Ezután közepes lángon kb. 20 percig sütöm. Ha már enyhén piros a teteje is kész a kekszünk.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!