20 aug

Citrommázas, áfonyás joghurt muffin

Kezd a napod ezzel, a szájban szétolvadó áfonyás finomsággal, melyet a fanyar citromos máz még különlegesebbé tesz. Mi mást mondhatnék még, mint hogy próbáld ki! Nyamiiiiii 😛

Hozzávalók:

Tészta

  • 1,5 bögre +1 teáskanálnyi liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 1 bögre PRO-PRE Joghurt
  • fél bögre olaj
  • 1 bögre cukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 citrom héja
  • fél teáskanál vanília kivonat
  • Félbögrényi áfonya (fagyasztott is lehet, de előbb olvaszd ki őket)

Citromos mázhoz

  • 1 bögre porcukor
  • 2 vagy 3 evőkanál friss citrom leve

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban, és tegyük félre.

citromos_muffin_01

Egy másik edénybe mehet az olaj, a joghurt, tojás, vanília kivonat és a citromhéj.

citromos_muffin_02

Habverő segítségével keverjük addig, míg össze nem állnak a hozzávalók. Egy evőkanál segítségével a lisztes keveréket kavarjuk hozzá a tojásos masszához.

citromos_muffin_03

Az áfonyát lisztbe hempergetjük. Majd a felét a tésztába keverjük.

citromos_muffin_04

Mehet a tészta a formákba, minden formát háromnegyed részig töltünk. A maradék áfonyát pedig a tetejére tesszük, és picit belenyomkodjuk.

citromos_muffin_05

Az előmelegített sütőben 180°C-on 30-50 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük és aranybarnára sütjük.

citromos_muffin_06

Amíg a muffinok hűlnek, elkészítjük a citromos mázat. Habverő segítségével készítjük el a mázat. A porcukorhoz apránként adagoljuk a citromlevet, de ne legyen túl folyós, inkább massza állagra törekedjünk.

citromos_muffin_07

A kihűlt muffin tetejét belemártjuk a mázba, és kb. 15 percig hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.

citromos_muffin_08

Nincs más dolgunk, mint feltálalni a családnak.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat