18 júl

Jogomisu, a borzongató nyári nyalánkság

Jogomisu, a borzongató nyári nyalánkság

Isteni vagy ördögi?

Mennyeien lehengerlő étek, amelyért az ember eladná a lelkét az ördögnek! – valahogy így lehet leírni azt a remek desszertet, amit Serfőző Tamás, a Figuráns Bisztró séfje alkotott. De csoda-e, hogy Tamást megihlette a PRO-PRE Joghurt? Mert bizony az úriember krémsajt helyett az egészséges finomságból készült görög joghurtból készítette el a világbajnok nyári édességet. Ahogy az éjsötét kakaópor a krémes-joghurtos, kávéaromás piskótával a mi ízlelőbimbóinkat, úgy hengereld le te is szeretteidet a holnapi ebédnél a fantasztikus Jogomisuval!

Tamás_konyhája

Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 liter PRO-PRE Joghurtból készített görög joghurt
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 cl amaretto
  • 15 dkg babapiskóta
  • hideg feketekávé
  • kakaópor

 

Így készítsd a PRO-PRE görög joghurtot:

A 9-10 órán át készült PRO-PRE joghurtot kanalazd damasztba, textil pelenkába vagy egyszerű konyharuhába, lógasd föl körülbelül 2-4 órára, hogy kicsöpögjön belőle a savó. (a savó csupa-csupa egészség, idd meg vagy készítsd belőle gyümölcslevest)

A tojássárgákat keverd krémesre a cukorral, majd több részletben adagold hozzá a PRO-PRE görög joghurtot. A piskótákat mártsd bele egy szemvillanásnyi időre az amarettoval elegyített kávéba, majd fektesd egy mutatós lapos üveg vagy procelán tál aljára. Takard be a joghurtos masszával, majd folytasd újabb réteg kávéba mártott piskótával. A műveletet a joghurtos krémmel zárd. Végezetül szórd meg a Jogomisu tetejét kakaóporral és be a művel a hűtőbe! Ha egy éjszakán át pihenteted, az eredmény garantáltan frenetikus lesz, de ha képtelen vagy ellenállni, a Jogomisu pár óra múlva fogyasztva is meghatározó élmény lesz!

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE csapat!

jogomisu


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat