20 Júl

Zöldséges nyárs pestos, joghurtos öntettel

Igazi nyári ízzel töltheted meg a bendődet, ha elkészíted ezt a receptet. Tökéletes egy könnyed esti sütögetéshez, sőt a gyomrod is megköszöni, hogy nem terheled meg. A PRO-PRE Joghurtból készült öntet pedig már elengedhetetlen a harmónia fenntartásához.

Hozzávalók:

Pác

  • 3/4 csésze fehérbor
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék

Zöldségek

  • 1 zöld cukkini
  • 1 sárga tök
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 kaliforniai paprika bármilyen színű

zoldseges_nyars_02 zoldseges_nyars_01

Köret

  • 2 evőkanál kész pesto
  • Bármilyen tészta

Öntet

  • 1/2 csésze sima joghurt
  • 1 evőkanál kész pesto

zoldseges_nyars_06 zoldseges_nyars_05

Elkészítés:

A páchoz keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük félre. A zöldségeket daraboljuk fel úgy, hogy a nyársra tudjuk húzni őket. Majd a páclében megforgatjuk mindegyiket, és bő 15 percig hagyjuk állni. Ez után mehetnek a nyársra, és az előmelegített grillsütőn megsütjük őket. Közben a tésztát is megfőzzük és a pestoval összekeverjük. Végül jöhet az öntet, a joghurtot összevegyítjük a pestoval és mehet is a hűtőbe. Ha mindennel kész vagyunk, nincs is más dolgunk, mint a tálalás, és a jóízű vacsora elfogyasztása.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!

zoldseges_nyars_04


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat