Tejszínes csodacsirke
Olyan ebéd receptet hoztunk nektek, amit nem lehet elrontani. Esetleg csak akkor, ha oda égeted. 🙂 A csirke annyira puhára sül, hogy alig kell majd rágnod rajta. A vegyes köret pedig teljesen kitölti a maradék űrt a hasadban.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 300 ml tejszín
- 30 dkg sajt
- 1 csomag gyors rizs
- 3 dl PRO-PRE Joghurt
- salátához: paradicsom, kukorica, uborka, jégsaláta
- grill fűszer
- kapros szósz fűszer
- só ízlés szerint
- kókuszzsír
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és befűszerezzük, majd hagyjuk 10 percig pihentetni. Egy jénai edény alját kikenjük kókuszzsírral, erre teszünk egy sor csirkemellet, majd reszelünk rá sajtot, erre ismét csirkemellet teszeünk, és megint sajtot, majd ráöntjük a tejszínt és még egy sor sajtot reszelünk rá. Tehát a rétegek : csirkemell, sajt, csirkemell, sajt, tejszín, sajt. 200 fokon, 20 percig fedő alatt, majd fedő nélkül a sajt pirulásáig sütjük. Közben a salátához való alapanyagokat összeaprítjuk, majd jól összekeverjük, eközben a rízs is elkészül. A PRO-PRE Joghurtot összevegyítjük a kapros porral és kész is a salátaöntet. A tányéron vegyesen tálaljuk.
Jó étvágyat kívan a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!