Csináld magad Kefires salátaöntet
Ez aztán az igazi „home made” salátaöntet, amivel büszkélkedhetsz a családnak. A legjobb pedig, hogy még a Kefirt is te magad csinálod. Semmi por, csak a nyers alapanyagok! Azt, hogy a kész öntetet milyen salátára tesszük, már csak a képzeletünk határozza meg. Irány a konyha! 🙂
Hozzávalók:
- 2 dl PRO-PRE Kefir
- 2 csipet só
- 2 evőkanál majonéz
- 2 gerezd sült fokhagyma (melyet egy villa segítségével összezúzunk)
- 1 csipet bors
- fél teáskanál citrom leve
- 3 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1,5 teáskanál apróra vágott metélőhagyma
- fél dl tej (nem fontos)
Elkészítés:
Turmix segítségével keverd össze az első hat összetevőt addig, amíg a fokhagyma és a fűszerek is kellő mértékig feloldódnak, majd adjuk hozzá a citromlevet, a petrezselymet és a metélőhagymát. Jól összekeverjük, és ha túl sűrűnek találjuk, tejjel felönthetjük. Így egy kicsit hígabb állagot adhatunk neki. Olyan tároló üveget vagy edényt válasszunk, amiben könnyen fel tudjuk rázni az öntetünket, és akár egy hétig is tárolhatjuk a hűtőben így.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!