Joghurtos cukkini tallér
Remek tápanyag forrás, elképesztően finom, szuper egészséges és alak barát a most következő recept: ráadásul könnyen és egyszerűen elkészíthető. Ugorjunk neki tüstént: vacsira elkészül, holnapra pedig magunkkal tudjuk vinni: ideális ebéd a munkahelyünkön a cukkini tallér krémes, fűszeres joghurtos mártogatóssal!
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- só
- bors
- olívaolaj
- 3 dl PRO-PRE Joghurt
- 1 evőkanál snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- pici fehér bors
- fél citrom
Elkészítése:
A cukkinit a nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, sózd meg, majd hagyd állni pár percig, amíg levet ereszd. Nyomkodd ki, gyurmázd össze a liszttel, szódabikarbónával, zsemlemorzsával, fűszerezd! Teflon serpenyőbe spriccelj olívaolajat és a masszából formált lapos tallérok mindkét oldalán süsd aranyló barnára. Miközben a tallérok hűlnek, a PRO-PRE joghurtot fűszerezd, add hozzá a préselt fokhagymát és a fél citrom levét. Ezek után nincs más dolgot, mint jóízűen elfogyasztani a remek eledelt!
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!