Sugar Baby saláta
Ettől a salátától meg fogsz veszni, amikor az első falatot a szádba veszed, rádöbbensz, hogy eddig kimaradt valami az életedből és rögtön azon fogsz gondolkodni, hogy vajon mik vannak még a világban, amiket még nem tapasztaltál meg. Ekkor jön a második falat, ami tovább fokozza az izgalmad, mert érzed hogy hamarosan bekövetkezik az extázis, a totális téboly.
Vigyázat! Ez a frissítő étel megfogja változtatni a salátákról alkotott képed. Paradigma váltás követi.
Nem véletlenül hódít az univerzum összes lakott területén a görögdinnyés uborka saláta több változata. De mind közül úgy emelkedik ki a PRO-PRE Sugar Baby-je, mint az alexandriai világítótorony a Földközi-tenger partján.
Azon felül, hogy a Sugar Baby hihetetlenül finom, roppant jó hűsítő a kánikulában, ráadásul még nagyon egészséges is. A zöldségek és a zöld fűszeres joghurt barátsága különösen jól épül be a szervezetbe és hasznosul az egészségünk szolgálatára.
Íme a hozzávalók:
Öntet:
- ½ liter PRO-PRE Joghurt (alap, nem a görög)
- 1 lime (zöld citrom), vagy ½ citrom leve.
- 1 evőkanál akácméz
- 1 nagy csokor friss kapor, apróra vágva. (szárakat nem beleaprítani, tessék eltávolítani)
- só
Saláta:
- 1 közepes méretű kígyóuborka hámozva és felaprítva
- ½ kg görögdinnye húsa kimagozva felkockázva. Legjobb, ha a méretük nagyjából akkora, mint a normál dobókocka
- 20db koktélparadicsom negyedelve
- 2db zöldhagyma vékonyra szeletelve
Elkészítés:
Egy tálba alaposan összekeverjük a joghurtot, a lime (vagy citrom) levét és a mézet. Hozzáadjuk a kaprot, majd sózzuk. A só a Sugar Baby esetében különleges figyelmet igényel, ezért fokozatosan sózzuk és folyamatosan kóstoljuk. Egy ideig elrejti magában a sót és elvész az íze, majd amikor tovább sózzuk, hírtelen előkerül az összes. Sózás után kész az öntet.
Keverjük össze a zöldségeket az öntettel és hagyjuk hűtőben pihenni. Legalább 2 órát, de a legjobb egy egész éjszakát.
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!