Zöldséges nyárs pestos, joghurtos öntettel
Igazi nyári ízzel töltheted meg a bendődet, ha elkészíted ezt a receptet. Tökéletes egy könnyed esti sütögetéshez, sőt a gyomrod is megköszöni, hogy nem terheled meg. A PRO-PRE Joghurtból készült öntet pedig már elengedhetetlen a harmónia fenntartásához.
Hozzávalók:
Pác
- 3/4 csésze fehérbor
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
Zöldségek
- 1 zöld cukkini
- 1 sárga tök
- 1/2 lilahagyma
- 1 kaliforniai paprika bármilyen színű
Köret
- 2 evőkanál kész pesto
- Bármilyen tészta
Öntet
- 1/2 csésze sima joghurt
- 1 evőkanál kész pesto
Elkészítés:
A páchoz keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük félre. A zöldségeket daraboljuk fel úgy, hogy a nyársra tudjuk húzni őket. Majd a páclében megforgatjuk mindegyiket, és bő 15 percig hagyjuk állni. Ez után mehetnek a nyársra, és az előmelegített grillsütőn megsütjük őket. Közben a tésztát is megfőzzük és a pestoval összekeverjük. Végül jöhet az öntet, a joghurtot összevegyítjük a pestoval és mehet is a hűtőbe. Ha mindennel kész vagyunk, nincs is más dolgunk, mint a tálalás, és a jóízű vacsora elfogyasztása.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!