Fagyasztott málnás mangós kosárkák
Jégkrém helyett itt egy igazi édesség! Ebben a nagy melegben úgysem vágyunk másra, minthogy lehűtsük testünket. Ezzel a hideg finomsággal nem lőhetünk mellé, legyen ez a desszert az ebédnél!
Hozzávalók:
- ¼ csésze pisztácia
- ⅓ csésze zab
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj,
- 1 evőkanál víz vagy gyümölcslé, ha szükséges
- 1 csésze joghurt
- 1 teáskanál vanília-kivonat, de még jobb, ha igazi vaniliababot használsz
- 1 evőkanál méz
- 6 dkg málna
- 1 mangó
Elkészítés:
- Keverjük össze a pisztáciát a zabbal és a kókuszolajjal. Ha szükséges adjuk hozzá a vizet vagy gyümölcslevet.
- Körülbelül egy félkanálnyit tegyünk ebből a keverékből minden muffin forma aljába.
- Kockázzuk fel a mangót, úgy, hogy minden formába jusson majd és tegyük félre.
- Mossuk meg a málnát, tegyünk el annyit belőle, hogy mindre jusson majd és tegyük félre azt is.
- A maradék málnát és mangót összekeverjük a joghurttal, és hozzáadjuk a mézet és a vaniliát. Minden formába 2 evőkanálnyi mennyiséget teszünk.
- Mehet is a fagyasztóba, 3-4 óra alatt kellő szilárdságúra fagy.
- Amint kész, tálalhatjuk a tetején a mangó és málna darabkával.
Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!