25 jún

Fagyasztott málnás mangós kosárkák

Jégkrém helyett itt egy igazi édesség! Ebben a nagy melegben úgysem vágyunk másra, minthogy lehűtsük testünket. Ezzel a hideg finomsággal nem lőhetünk mellé, legyen ez a desszert az ebédnél!

Hozzávalók:

  • ¼ csésze pisztácia
  • ⅓ csésze zab
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj,
  • 1 evőkanál víz vagy gyümölcslé, ha szükséges
  • 1 csésze joghurt
  • 1 teáskanál vanília-kivonat, de még jobb, ha igazi vaniliababot használsz
  • 1 evőkanál méz
  • 6 dkg málna
  • 1 mangó

mago_malna_jegkrem_02

Elkészítés:

  • Keverjük össze a pisztáciát a zabbal és a kókuszolajjal. Ha szükséges adjuk hozzá a vizet vagy gyümölcslevet.
  • Körülbelül egy félkanálnyit tegyünk ebből a keverékből minden muffin forma aljába.
  • Kockázzuk fel a mangót, úgy, hogy minden formába jusson majd és tegyük félre.
  • Mossuk meg a málnát, tegyünk el annyit belőle, hogy mindre jusson majd és tegyük félre azt is.
  • A maradék málnát és mangót összekeverjük a joghurttal, és hozzáadjuk a mézet és a vaniliát. Minden formába 2 evőkanálnyi mennyiséget teszünk.
  • Mehet is a fagyasztóba, 3-4 óra alatt kellő szilárdságúra fagy.
  • Amint kész, tálalhatjuk a tetején a mangó és málna darabkával.

Jó étvágyat kíván a PRO-PRE Csapat!


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel!

Kezdőlap
Jogi nyilatkozat
ÁSZF
Kapcsolat